Saturday, February 25, 2006

Lauantain leffailta

EDIT 26.02.06: Nyt on oikeat tiedot, 24. päivän tiedot siirsin tekstin loppuun

2006-02-25
19.0,30.3,0
22.0,82,0,N,2
ei klo 15 tietoja

Yllä oleva numerosarja alkaa jatkossa ilmestyä jokaisen postauksen alkuun, arvelin vähän tilastoida tuota säätäkin itselle muistiin. Ja eipä teidänkään tarvitse kysellä paistoiko aurinko vai ei. Tuossa se näkyy. Tällä kertaa on vielä eilisen tilasto, kun ei ole tilastot vielä tältä päivältä päivittyneet. Mutta mä värkkäilen ton jotenkin kuntoon että saisi aina saman päivän tiedot.

Selkokielinen versio tilastoidusta säästä löytyy osoitteesta http://www.bom.gov.au/climate/dwo/IDCJDW2098.latest.shtml, mittauspisteenä kampuksella sijaitsevat meteorologipömpelit, eli pitäisi paikkansa pitää melko hyvin.

Nyt alkuun voin tuon numerosarjan teillekin tässä vaiheessa avata, se menee seuraavasti:

Eka rivi päivä, toka rivi päivän kokonaistilasto, kolmas rivi ysiltä aamulla mitatut ja viimeinen iltapäivällä klo 15 tilastoidut. Numerot aukeavat seuraavan avulla:

Toka rivi:
Minimum temperature (°C),Maximum temperature (°C),Rainfall (mm)

Kolmas ja neljäs rivi:
Temperature (°C),relative humidity (%),cloud amount (oktas),wind direction, wind speed (km/h),

EDIT 26.02.06 eli ne eilisen tiedot on alalaidassa.
Elikkäs tuohan tarjoittaa sitten sitä, että eilinen oli sateinen, pilvinen (5/8), eikä tuullut, mutta silti lämpötila nousi korkeimmillaan 28,6 asteeseen. Mutta sitten itse asiaan:

Tää päivä oli kovin leppoisa. Bileissä meni pitkään, mutta kympiltä ylös ja etsimään mountaineering-kerhon BBQ:ta lähipuistosta Meganin (jenkkityttö Arizonasta) kanssa. Ei löydetty, mutta käveltiin sitäkin enemmän, kun eihän lähipuisto täällä mikään lähipuisto oikeesti ole. Viksun olonen jenkkilikka, juteltiin kaikenlaisesta.

Koska luonto näytti parhaita puoliaan, niin pariksi tunniksi altaan reunalla sitten seuraavaksi ottamaan aurinkoa. Muistuttipa taas miksi mä tänne tulin lähteneeksi.

Päivä meni sitten muuten neppaillessa, nyt illasta sitten katseltiin vähän leffoja. Hieman hankalaa vielä seurata ilman tekstejä, mutta kun vaan jaksaa keskittyä niin kyllä se siitä kohta aukeaa.

Kun tuli viime yönä nukuttua sen verran vähän, niin ajattelin tässä kohta painella petiin, vaikka kello ei vielä kymmentä olekaan. Huomisaamuna on tiedossa futisjengin jonkinlaiset testit, katsotaan mihin pojalla taidot riittää.

Niin, ja päivitin muuten myös noi Balin & Sydneyn perustiedot, täältä löytyy muutama kartta ja vähän taustoja, jos kiinnostaa.

2006-02-24
19.9,28.6,9.6
22.8,90,5,Calm
28.4,52,1,SSE,6

Friday, February 24, 2006

Liikennevalobileet

Sellaset olisi tiedossa nyt illasta. Ideahan varmaan kaikille tuttu, vihreä=vapaata riistaa, keltainen=saa yrittää ja punainen=ei este vaan hidaste. Ilmaiset bussit lähtee klo 20.30 (joo, ihan oikeesti), eli baarissa ollaan ennen ysiä.

Juttelin tuossa yhden kaverin kanssa joka noita yhteistyöiltoja baarien kanssa järkkää, homma menee niin että baarit tarjoaa ilmaisen kuljetuksen keskustaan ja vähän alennettuja juomia illan ajan, jotta saa kaikki opiskelijat samaan paikkaan. Ja mitä kauemmin me siellä ollaan, niin...

Taitaa olla mulla aika päästä eroon tästä sopuli-ilmiöstä, onko kaikkien aina pakko seurata jos ryhmän vetäjä sanoo että ryömikää? Myös liikennelaitos kuljettaa, se on tosissaan sen 85 eurosenttiä matka. Ehkä mulla on varaa siihen. Muutenkin vähän olen tässä pyöritellyt päätä kuinka solmussa nuo ns. kovat hemmot, jotka tapahtumia järkkää, ovat kun alkaa paine kasaantua eikä hommat suju niinkuin niiden pitäisi.

Tulisivat seuraamaan Suomineidon lakitusta wappuna niin tietäisivät mitä se oikea ihmismassa on. Pistää vaan miettimään että oonko mä samanlainen kotona kun jotain on järkkäämässä? Aika parantaa tapansa, selvästi.

Aamulla kävin enkun luennoilla, nyt oli vaaka kääntynyt ja valtaosa jengistä oli saksalaisia, jotka puhui saksaa keskenään. Niin ja loput oli Japanista + minä. Ja sitten ne kaikki sanoo että haluavat oppia puhumaan englantia. Haloo! Oli tietysti sellainen pakollinen "Mun nimi on Matti, tykkään pitää hauskaa ja surffata" -kierros. Top viitosessa oli oikeestaan jokaisella kielen oppiminen, surffaus, uusiin kulttuureihin tutustuminen, kavereiden saaminen. Itse totesin että Suomessa on kylmä, ja mä tykkään lämpimästä. Sitten oli seuraavan vuoro pyörittää.

Musta tuntuu, että yleisin lintu jonka mä... Eikun että voi oikeesti tuo perjantain luento jäädä aika vahvasti käymättä, melko tuskaa puhua englantia ihmisille jotka ei sitä oikeen osaa puhua. En nyt sano että mä mikään supermestari siinä olen, kai mä vaikutan samalta jenkeille ja paikallisille, mutta on se vaan niin paljon mukavampaa sitä harrastaa kun vastapuoli voi korjata mun kielivirheitä eikä päinvastoin. Ihan tarpeeksi tuota Erasmus-englantia tuli jo kuunneltua kotipuolessa.

Kävin myös kirjastosta lainaamassa enkun kurssikirjan, arvelin illan pimeinä tunteina käydä sen prujaamassa jossain koneella ja olla tyytyväinen. Se vaikutti ihan kelpo opukselta, noita taitoja varmasti tarvii tulevaisuudessakin.

Muutaman tunnin tirsojen jälkeen kävin käyttämässä ilmaisen kuntosalikorttini pois ja tutustumassa kampuksen Sports Centeriin, kyllä siellä kaikenlaista oli. Kävin vähän kuntopyörää ajamassa ja juoksumattoa kokeilemassa, enpä olekaan paikallani noin pitkää ennen juossut.

Sitten kiipeilyseinää katselemaan, muuten Tekiilan kaverit kääntyisi vihreiksi jos tän näkisi. On vähän eri kaliiperia kuin bommarin käytävän säälittävät otteet. Liityin myös siihen mountaineering -kerhoon, tarjolla kiipeilyä, retkeilyä, maastopyöräilyä, koskilaskua kajakilla ja vaikka mitä. Ensi keskiviikkona on aloittelijoille suunnattu teoriailtama kiipeilystä, siitä sitten viikonloppuna lähdetään maastoon kiipeämään. Nannaa.

Katselin myös tuota lomakalenteria, tiedossa 3 x 2,5 viikon lomaa (ja sitten tietysti poislähtiessä se 1,5 kk), mitähän sitä tekisi? Myös muutama pidennetty viikonkonloppu näyttäisi löytyvän, ehtii käydä Canberraa ja Brisbanea katselemassa. Ja ehkä myös Melbourneen? Kate (kämppis) kutsui meidät jo kylään kotiinsa lomalla, jos ei parempaa tekemistä keksitä, on kuulemma maailman paras surffiranta siinä heillä vieressä, jota ei kukaan oikeen koskaan käytä. Mikäs siinä.

Mutta kai se on aika kaivaa vihreätä ylle ja siirtyä kämmpisten seuraan olohuoneeseen. Jos bileissä on yhtään tyttöä vihreää yllä, olen yllättynyt. Tietäähän mitä siitä tulee kun edes jokseenkin hyvännäköinen tyttö kertoo että vapaata ollaan. Ja taas toisaalta kaikki seurustelevat kundit laittaa keltasta päälle. Näin ne jutut vaan menee...

Thursday, February 23, 2006

Torstain taikaa

Kävin tuossa äsken taas futista pelaamassa. Oli tosin viralliset treenit peruttu jostain kumman syystä, mutta jäätiin sinne sitten pelailemaan keskenämme. Vakuutus ei kuulemma meitä kattanut, mutta tilanteen hauskaksihan tekee se fakta että mulla ainakin matkavakuutus korvaisi juuri tollasen höntsäilyn.

Asiaan vähemmän perehtyneille tiedoksi, että normaalit vakuutukset ei korvaa mitään kilpaurheilua ilman lisämaksuja. Niihin pitää aina ottaa lisäsuoja, Suomessa futislisenssi ja täällä vähän joku vastaava turva. Eli siis kun pelataan jossain seurassa ns. tosissaan. Sitten taas jos muuten kikkaillaan kavereiden kanssa, niin se kuuluu normaaleihin korvauksiin. Pistää pohtimaan, montakohan nilkannyrjähdystä terveysasemille tulee "suihkussa kaatumisina"?

Päivällä selvittelin ensin ulkomaan maksujen määräyksiä, kävin pankissa aktivoimassa korttini ja siitä sitten vielä katselemaan ostoskeskuksia. Nyt oikeestaan ainut mitä tartteisin olisi ne USB-headsetit (kun ei läppärissä ole mikille paikkaa). Kämpille saavuttuani hoidin raha-asiani kuntoon, tilasin netistä läppäriin muistia ja kävin noutamassa illallisen muovirasioissa turvaan jääkaappiin.

Kertauksena taas että mulle kuuluu majoitukseen ruokailu viikonpäivisin klo 18-19.30. Viikonloppuna täytyy pärjätä omineen, ja tietysti ne välipalat aina päivisin. Ennen tänne tuloa epäilin vahvasti kykyäni olla ruokailemassa samaan aikaan joka päivä, mutta kun kerran tarjoavat mahdollisuuden ottaa sen mukaan ja syödä myöhemmin, niin mikäs tässä ollessa.

Nyt illasta laskeskelin tässä bubjettiani loppuvuodelle, ja hyvinhän mulla menee. Näyttäisi jäävän aina viikolle 60 euroa käytettäväksi, kun kotona kitkutellessa piti periaatteessa tulla toimeen 45 eurolla. Tosin olihan mulla noita muita tuloja, enkä ihan hirveän tarkkaan tutkaillut menojani. Ei rahat loppuneet missään vaiheessa. Siinäkin mielessä tuntuu vähän oudolta laskea budjettia, saas nähdä koskenko koko taulukkoon tän jälkeen enää ollenkaan.

Ja kun vielä on ihan hyvin rahaa varattu matkustelemiseen niin Australiassa kuin paluumatkallakin, niin mikäs tässä ollessa. Kyllähän mä tiedän ettei mulla oo pennin hyrrää takaisin tullessa vaikka kuinka hyvältä tässä vaiheessa näyttää, mutta eikös se raha ole tarkoitettu kiertämään..?

Kävin eilisiltana noutamassa vähän lisää kuvia ranskalaistytöltä, joka oli vähän ahkerammin kameraansa käyttänyt ekan viikon aikana. Lisäilen ne tuonne muiden joukkoon taas joutaessani. Seuraavaksi arvelin vähän varmuuskopioida tiedostoja koneelta ja painella nukkumaan. Aamusesta on kuitenkin luento klo 9-10.

Pikkulauantai

Päivä meni kierrellessä kaupungin keskustaa, shoppailureissuhan siitä tuli. Tulipa käveltyä ainakin tarpeeksi. Tuuletin, vaatteita, vakuutus ibookille, av-piuhaa ynnä muuta pikkusälää tuli hommattua. Kenkien tehtaanmyymälästä oli itseni pakko potkia ulos, kun enhän mä oikeesti kenkiä tarvii. Oli kyllä hienoja monoja. Tietysti ainahan tarvetta olisi sisäpelikengille, vaellusbootseille, baarikengille, mahdollisesti vielä yksille sandaaleille...

Huusi muuten Visa taas hoosiannaa, kummallinen tuo luottokunta. Jos on tarvis käyttää rahaa, niin missä vika? Onneksi oli aussitili tullut käyttöön, täytyy huomenna käydä aktivoimassa se ja siirtää rahaa tänne, jotta pääsee koko visasta eroon.

Törmäsin myös yhteen futiskaveriin siinä kierrellessäni, asuu muuten siinä ydinkeskustan ja biitsin välissä. Pelimestoilla siis. Taitaa olla että voisi lähteä joskus viettämään aikaa sielläkin. Ilma oli taas melko sateinen, mutta ei se menoa haitannut.

Keskiviikko-iltahan tarkoittaa myös paikallisille (ja varsinkin vaihtareille) bileiltaa, joten keskustaanhan sitä taas tuli suunnattua. Oluet on aikalailla samanlaisia kuin suomessakin, mutta baarissa valtaosin halvempia. Ja niin, jos en ole vielä muistanut mainita, niin täällä pullot aukeaa ihan käsin korkkia pyöräyttämällä, ei tarvitse vaivata itseään pullonavaajalla.

Seuraavaksi en puhukaan suosikkiaiheestani, vaan vaihdan sukupuolta. Kukapa olisi osannut arvata sen? On muuten vaihteeksi pirun mukavaa olla seurueessa, jossa myös muut jätkät osaa/haluaa oikeesti bailata (ei pahalla pojat :). Andy ja Nelson on melkosia pilehirmuja, itselläni on jopa pieni tekeminen jotta kestän kyydissä.

Kokonaisuutena, aika jees ilta oli taas. Monta kokemusta rikkaampana on hyvä painaa pää tyynyyn. Varsinkin kun tietää että ei tarvitse huomenna nousta luennoille. Jospa aurinko taas paistaisi niin voisi mennä makoilemaan altaan reunalle.

Tuesday, February 21, 2006

Loput ekat luennot

Aamulla heräsin oikeaan rankkasateeseen, kyllä täälläkin näyttää satavan. Koko päivä oli vähän pilvistä, tihkusadetta. Ensimmäinen luento (International Media) oli peruttu, joten suuntasin kirjastoon opettelemaan käyttämään tulostuskiintiöitä. Kampuksella on kaksi kirjastoa, Auchmuty ja Hunter, joista ekassa on 24h päivässä auki oleva tietokoneluokka, Information Common.

Siellä on Windows-konetta, Maccejä, pikaisia päätteitä ja tietysti tulostimet. Pienen kikkailun jälkeen sain ladattua itselleni rahaa tulostusta varten, ja vielä hieman kikkailtuani onnistuin tulostamaankin. 11 senttiä sivu (0,066 e), ja luentokalvojen pakkaaminen yhdelle sivulle onnistuu ihan kotoisaan tapaan. Taidan päätyä tuohon ratkaisuun kirjojen sijasta.

Markkinoinnin ekan luennon kalvot tulostettuani suuntasin sen luentosalia kohti, ja totesin että mulla on sama luento yhden kämppiksistä, Prestonin, kanssa. Hän jaksoi tunnin verran, mä pakotin itseni istumaan koko kaksituntisen session ajan. Niin, ja selvisi se KEEpadin tarkoituskin: se on vähän sellainen kysy yleisöltä - väline, jolla luennoija aina luennolla tiedustelee meidän mielipiteitä monivalintakysymyksillä. Enköhän pärjää ilmankin.

Niin, ja taas suosikkiaiheeseeni. Jonkun aussipojan kanssa tuossa männäviikolla juteltiin ja hän kysyi (vähemmän yllättävästi) mitä kursseja mä oikein täällä käyn. Kun ne ilmoille julkaisin, ilmestyi virne hänen naamalleen lisättynä "A boob lectures, ay?" -toteamuksella. Sitä vähän siinä ihmettelin silloin. Enpä ihmettele enää. Täytyy aina tasaisin väliajoin itselleen muistuttaa, että ei olla teknillisessä yliopistossa.

Kävin tuossa harkitsemaan kaupallisia aineita pääaineekseni.

Luennolta sitten kämpille ja vähän välipalaa naamariin, kun totesin että illan ruokailu jää väliin futistreenien takia. Jatkossa täytyy ennen puoltapäivää käydä mainitsemassa että haluan take away -ruuat mukaan, kun on treenejä tiistaisin ja torstaisin klo 18-19.30, joka sattuu olemaan myös ruokailuaika.

Eipä ne treenit ihan putkeen menneet, oli vähän totuttelemista aussikoutsien kieleen, mutta eipä ne muutkaan kovin hyvin pelanneet. Koululla on varmaan ainakin neljä jengiä, itse sijoittunen kakkosjoukkueeseen, ykkösjengi taitaa treenata vähän liian tosissaan mun vaihto-oppilasmentaliteetille.

Oli siellä ihan hyviä kavereita, sitten niitä todella surkeita ja sitten minä jossain välimaastossa. Näyttäisi ihan mukavan oloinen jengi tuosta kasaantua, treenit tosissaan kaksi kertaa viikossa, kausimaksu sellaset 100e ja varmaa kunnon kohotusta. Juostiin aika paljon, näillähän on peruskuntokausi lopuillaan.

Nyt illasta sitten olen tutkaillut muita koulun tarjoamia harrastekerhoja, voisin ainakin kiipeilykerhoon liittyä tässä ekassa semesterissä. Scuba diving -kerho N.U.D.E.Sin taidan jättää loppuvuodelle, kun pitäähän sitä ehtiä surffaamaankin. Ja oli siellä vielä vesihiihtokerhokin, että eiköhän tässä puuhaa piisaa.

Newcastlessa näkyisi olevan nopealla googletuksella 3 surffauskoulua, niistä voisi tässä kohtapuoleen perusteet käydä hakemassa ja sitten onkin latu vapaa.

Myös Google Earth oli Mac-versiona ilmestynyt, kohtahan se on aika käydä suunnittelemaan reissuja Australian päässä sekä poislähtiessä. Taidan jättää LP Australian editionin hommaamatta, ostan tilalle vähemmän tunnetun The Backpackers' Ultimate Guiden (BUG). Amazonista sen suosituksen satuin lukemaan, on halvempi ja kuulemma enemmän opiskelijabudjettimatkailuun sopiva.

Huomenna vapaata, niin myös torstaina, perjantaina pitää katsoa jaksanko englantia lähteä opiskelemaan, se toinen tärkeä kurssi kun saattaa olla että painaa pahasti päälle... No, uima-altaalla tapasin Melissan (kaiketi Kanadasta), arveltiin että lähdetään huomenna viimein vähän kiertelemään keskustaa ihan ajan kanssa ja itseksemme.

Eka koulupäivä (ja tietty bileet illasta)

Olikin melko raskasta, kävin aamulla ottamassa tunnin aurinkoa ja kahden aikoihin raahauduin luennolle. Kurssina Academic English for International Students, osallistujina 11 ihmistä. Niistä 6 on aasialaisia (varmaan valtaosa japanista), ei puhu kovin hirveesti englantia. Loput kaiketi eurooppalaisia.

Kurssissa on 5 esseetä ja vähän kaikenlaista pikkupuuhaa luennoilla, varmaan melko turha kurssi mulle istua luennoilla, mutta tää voisi olla sellainen josta oikeastikin saisi korvaavuuksia TUT:lla. Tosin turvasin selustan kertomalla luennoitsijalle että en ehkä ihan joka kerta ole perjantai-aamun luennolla, mulla kun on "toinen kurssi" siinä päällä. Pieni valkoinen valhe aina välillä helpottaa elämää... :)

Yhden tunnin siellä istuin, sitten olikin loppupäivä vapaata. Kävin hakemassa bussiaikatauluja, katselemassa kurssikirjoja ja muutenkin vähän vielä kiertelemässä kampusaluetta.

Totesin siinä sitten että pruju-järjestelmä on näille melko tuntematon, kirjakaupat kukoistaa. Ja myös rahastaa. Kaikki tuntuu ostavan mukisematta kurssikirjansa, pahin mihin törmäsin oli markkinoinnin kirja, joka maksaa vaatimattomasti 140 dollaria. Onhan siinä nettiaineistoa mukana ja KEEpad (joku pirun interaktiivinen opetusväline luennoille, näytti halpislaskimelta mun silmään), mutta silti haloo!

Käytettynä saman kirjan näyttäisi saavan 30 dollariin, mutta vielä pitää vähän tuumailla taipuuko mun luonto oikeesti ostamaan kirjaa kurssia varten. Ennenkin on luentokalvoilla selvitty.

Satuin samalla reissulla myös pyörähtämään NUSA:n (paikallinen ylioppilaskunta) toimistolla. Ko. järjestö muuten tarjoaa ilmaiset kondomit ja aurinkorasvat jäsenistönsä käyttöön. Tosin kumit oli loppu, ei niitä kulhossa näkynyt (oli muuten oikein erikoisliukastetut ja tavalliset valittavana), joten pisti miettimään mitenkäs aktiivinen seksuaalielämä paikallisilla oikein on..? Myöskin Queerspace, eli hinttinurkka löytyy samasta rakennuksesta. Vapaamielisessä maassa selvästi ollaan.

Loppupäivä menikin sitten kuvagalleriaa päivittäessä, nyt on kaikki muut kuvat Sydneyn aikaa lukuunottamatta nähtävissä.

Illalla paineltiin sitten taas keskustaan, sen teemaravintolan viereen (oli muuten sen koko nimi Lock Down). Yökerho/pubi se oli, meno oli vaihteeksi vähän rauhallisempaa kuin viime kerralla. Taksilla takaisin ja tässä ollaan.

Huomenna jopa kolme tuntia luentoja, loput kaksi kurssia alkavat. Päätin tuossa hiljattain että pakko se on tuuletin hommata, on kyllä sen verran kuuma öisin. Ja aamulla aurinko paistaa ikkunasta jo siinä kymmenen aikaan sen verran tunteella, että ei siinä hirveän pitkään rötväillä aamusestakaan. Joten öitä taas kerran.

Monday, February 20, 2006

Viikonloppuna viimein vähän aikaa itselle

Viikonloppu alkaa olla takana, mukavaa vähän olla välillä vähän itsekseenkin. Lauantain delphiiniristeily meni ihan mukavasti, jopa muutama vedeneläväkin näkyi. Aurinkokin paistoi aika kivasti, näytti mittari kertovan päälle 30 astetta. En muuten palanut, eli kyllä mun iho alkaa tottua. Tosin vaikutusta voi olla myös 30 kertoimisella aurinkorasvalla, jota tuli hölvättyä aika tunteella ihoon.

Risteily lähti siis paikasta nimeltä Nelson Bay, n. tunnin ajomatkan päässä pohjoiseen Newcastlesta. Risteilyn jälkeen oli mahdollisuus mennä joko rannalle itseään lisää kärventämään tai käydä kaupoilla. Valitsin shoppailun. Yhdet shortsit tarttui matkaan ja kävin vähän ruokaostoksiakin siinä hankkimassa.

Kampukselle palattua oli aikalailla veto poissa, vähän ruokaa siinä väsäsin ja pesin pyykkiä. Loppuilta menikin sitten kuvagallerian pystyttämisessä, nyt se viimein on auki osoitteessa http://laanecoorie.1g.fi. Lisäilen kuvani sinne sitä mukaa kuin ehdin, niitä kun pitää vähän photoshoppailla aina vähän ensin ja palvelinpään softa ei ole ihan mikään maailman nopein.

Sunnuntai-päivä valkeni puolen yhdentoista aikoihin aurinkoisena, löin itseni ensin altaan reunalle (on muuten näkymä tuosta oman huoneen ikkunasta siihen, kai oon muistanut mainita..?) hetkeksi aurinkoa ottamaan. Loppupäivä kuluikin sitten aika pitkälti shoppaillen, lähdettiin Timon kanssa Charleston Squarelle, puolen tunnin bussimatkan päähän isoon ostoskeskukseen.

Molemmilla oli rinkat mukana, ja kyllä me ne aika hyvin täyteen saatiinkin. Valtaosassa liikkeistä oli kesänloppualennukset menossa, paras tarjous mikä itsellä tarttui matkaan oli -75%. Itsellä meni rahaa joku 170 dollaria, Timo taisi päästä vähän vähemmällä. Mutta kun tuota tavaraa ei niin kauheesti ollut mukana maahan tullessa, niin yllättävästi sitä sitten kertyy.

Taitaa tulla laivarahti tarpeeseen takaisin lähtiessä, johan mulla se 20kg oli täynnä jo tullessa. Mutta se on sen ajan murhe, nyt on sitten vaatteitakin vähän mistä valita, ei uloslähtiessä tarttee ottaa niistä kahdesta paidasta sitä vähemmän hikistä päälle.

Oli ensin tarkoitus mennä illasta keskustaan kuuntelemaan bluesia, mutta aikataulujen virheellisen tulkitsemisen vuoksi se jäi nyt tänään väliin. Parempi niin, oli aikaa järkkäillä huoneessa tavarat paikoilleen viikon jäljiltä.

Siinä samalla tutkiskelin vähän tuota tulevaa opiskeluohjelmaakin. Niin, mulla on tosissaan luentoja/harkkoja viikossa kokonaista 11 tuntia, mihinhän sitä päänsä pistäisi väliajoilla? Ja kun ne painottuu alkuviikkoon, niin voin periaatteessa keskiviikkona 12 pintaan lähteä matkustelemaan ja tulla sunnuntaina illasta takaisin. Tai vaikka vasta maanantaina aamusta, kun eka luento alkaa vasta kahdelta iltapäivällä. Voipi olla että aamut menee surffatessa...

Tosin niissä taitaa olla ihan kivasti kotihommia, katselin tuossa pikaisesti kurssivaatimuksia. International Mediassa ei ole lopputenttiä ollenkaan ja markkinoinnissa tentti vastaa vain 40% arvosanasta. Academic Englannista ei mitään tietoa, kai ne olettaa ettei vaihtarit osaa käyttää netistä löytyviä palveluja, joten niillä ei kurssista ole mitään tietoa siellä.

Timon kanssa tuossa suunniteltiin vähän sitä auton ostoa, tai oikeastaan Timo suunnitteli. Mä en nyt oikeen vielä osaa sanoa ostanko vai enkö, bussillakin kulkee itseasiassa aika halvalla. Tosin autosta saa rahansa aika pitkälti takaisin kun sen myy lähtiessä. Pitää nyt vähän tässä katsella tarjouksia ja paljon riippuu myös miten pysäköinti kampuksella onnistuu. Mutta olisihan sellanen avoauto pehmeällä suljettavalla katolla aika kiva kauppakassi/ranta-auto ;)

Pitäisi varmaan vähän pistää tietoa noista kämppiksistäkin, mutta en niitä vielä tunne hirveän hyvin. Sellanen kuvilla koristeltu syväluotaava analyysi on luvassa, mutta antaa sen vielä hieman odottaa. Laitan ensin ton kuvagallerian kondikseen.

Tuossa äsken kotipuolestakin soittivat, Skype tuntuu pelaavan ihan kivasti. Eli jos jotakuta kiinnostaa kysellä kuulumisia, niin tällä samalla nickillä mut sitäkin kautta löytää. Seuraavana toimenpiteenä on yhteys mun kotiserveriin, jos saisi vähän noita kuvia talteen sinne. Saas katsoa miten käy.