Thursday, July 27, 2006

Autonomy dayta odotellessa

Surffauksen ihanuus, on ollut hyvä viikko aaltojen suhteen. Tai oikeestaan loistava, jos totta puhutaan. Oon koettanut ottaa tavaksi käydä kolme kertaa viikossa kokeilemassa, riippuen tietty kelistä, joskus on vaan turha vaivautua. Tässä auttaa mukavat surffiennusteet ja tilannetiedotukset paikan päältä, jopa nettivideota on tarjolla. Jos jotakuta kiinnostaa, niin Coastalwatch ja Surf-Forecast kertoo Newcastle Beachin tilanteen.

Nyt alkaa alkukankeus kohta olla ohi, alkaa vähän ymmärtää jo meren käyttäytymistäkin. Ja osaan jo tehdä jotain muutakin kuin vain nousta seisomaan laudalla. Mutta kyllä tuossa aallon lukemisessa jaloilleen pääsyn jälkeen vielä aika paljon tekemistä on, ei auta kieltää. Mutta eiköhän tästä vielä loppuvuoden aikana tyydyttävä taso saavuteta.

Niin, muistelisin että äippä lupasi surffilautaa kokeilla jos sen kotiini raahaan, oon tässä vähän katsellut merirahtien hintoja... Eli mökkijärvellä voipi olla tiedossa laudalla kellumista ensi kesänä. Be warned.

Mä oon myös vähän huolissani mun tän jakson opiskeluista. Ne kiinnostaa mua ihan liikaa. Vaikka tuttu kuvio ma-ke onkin vain ohjelmassa, pitää noita projekteja kasailla omalla ajalla aika paljon. Tällä kertaa erona tosin on, että tehdään ryhmissä, kun tuo videokuvaus tarttee aika paljon henkilöä jotta siitä oikeesti saa hyvää kamaa.

Tosin tajusin tässä tällä viikolla sellaisen pienen tosiasian kursseista, että mulla ei oo koeviikoilla tentin tenttiä. Kaikki kurssit on sellasia arkkari-tyylisiä, tehdään harkkatyöt ja ollaan iloisia. Elikkäs toihan tarkoittaa että tuli just 3 viikkoa lisää matka-aikaa paluumatkalle. Marraskuun alusta taidan päästä liikkeelle, ja jos sitä pyrkisi uudeksi vuodeksi tuhansien järvien maahan jalkansa laskemaan. Pari kuukautta Fijillä, ei välttämättä mikään huono miellekuva.

Sekästen varmistelin tuossa myöskin raha-asiani loppuvuodeksi kuntoon. 1.8. on uusi lainaerä nostettavissa, jo sitä on odotettukin. Auton rekisteröinti on vuorossa seuraavana, joku 800 dollaria siihen paukahtaa kerrasta. Ja tietty korjaukset päälle, itse meinasin ruostevauriot korjailla ja öljyt&öljynsuodattimen vaihtaa, ja sit katsellaan mitä tarkastusmies sanoo. Biilin pitäisi kyllä olla muuten aika hyvässä kunnossa, mitään isompaa en itse ainakaan ole huomannut. Tänään kävin vähän ostamassa tykötarpeita, pitää seuraavana aurinkoisena päivänä alkaa työstään.

Tästä viikosta vielä muutama sananen. Maanantaina selvittiin sunnuntain kekkereistä, muutamat luennot kävin katselemassa ja iltapäiväsurffilla rentoutumassa. Tiistai meni opiskellessa ja futista pelatessa, keskiviikkona nukuin pitkään. En tosin tieten tahtoen, unohdinpa vaan laittaa herätyskellon soittaan. No, en paljon menettänyt, kunhan vaan uudestaan aikataulutin yhdet harkat ja olin tyytyväinen. Tänään sitten kävin hurjassa aallokossa itseäni kiusaamasta, meri oli oikeesti liian hurja aamusta, joten kävin vaan melomistani treenaamassa merikylvyssä. Juu, merikylpy, sea bath. Se on sellainen valtava allas, jossa voi turvallisesti suolavedessä käydä kauhomassa, ilman pelkoa uhkaavista merivirtauksista.

Iltapäivästä sitten uskaltauduin mereenkin, vähän piti navigoida ennen kuin pääsin ulos asti aaltoja odotteleen. Mutta sitten kun tärppäsi, niin voihan sitä tunnetta. Taas. On se vaan pakko kokea itse, en edes yritä tässä kuvailla.

Juu, huomenna olisi siis Autonomy Day. Sehän tarkoittaa Newcastlen yliopiston irtautumista emäyliopistostaan (University of New South Wales), joka tapahtui 1965. Siis suomeksi ryyppyjuhlaa aioitaan viettää, aamulla viideltä ylös ja skumppaa naamaan. Baarissa kukkulalla on tapahtumaa koko päivän ajaksi, kolmelta (?) iltapäivällä lähtee ilmaiset bussit keskustaan jossa voi iloa jatkaa.

Tosin jonkun ääliön mukiloitua luennoitsijansa viime vuonna, tänä vuonna alueella partioi kaverimme poliisi, joka tarjoaa $550 dollarin pikavoiton jokaiselle, joka kantelee ilolientä kampusalueella mukanaan. Että niitä uhkakuvia kotipuoleenkin. Aiemmin touhu oli paljon vapaampaa, porukoilla oli omat kylmälaukut siinä baarin vieressä parkkiksella jossa aina välillä käytiin "täydentämässä". Kun samat lait täälläkin anniskelualueilla pätee kuin kotipuolessakin, tosin alkoholista saa opiskelija-alennusta. Melkosta.

Onneksi edes me kampusasujat saimme pienen myönnytyksen ja saamme tuossa IH:n sisäpihalla aikaa tappaa, joten ei tää ihan kokonaan sisätilassa humaltuessa mene. Mutta voitte arvata mitä siitä tulee, kun jengi koettaa vähän juoda varastoon ennen baariin siirtymistä? Ei se aussimieli niin erilainen Tauno Tavallisestakaan ole.

Itse ajattelin ottaa aika rauhallisesti, vaikka tuota juomaa varastoissa olisikin mukavasti. Pitäisi kuitenkin lauantaina taas pelata, sekä sunnuntaina edustaa asuntolaa. Voipi tulla pitkä viikonloppu.

2006-07-27
10.4,20.0,0.4
13.5,83,1,NW,6
19.0,49,5,NW,2

Monday, July 24, 2006

You gotta, gotta, gotta have soul

Sunnuntai-yötä (ihan normaali ryyppäysilta)

Kukaan koskaan kuullut Sitzasta (tai noin mä luulen että se tavataan)? Sehän on bongi, jossa ei polteta mitään laitonta. Kyseessähän on siis valtava vesipiippu, jolla havaittavasti tehdään vaikutus ihmisiin. Siis ihan tavallista appelsiinitupakkaa siinä poltellaan. Mustatuntuu että on ehkä lokkiakin parempi ja enemmän laillinen väline päästä maallisista piinoista. Käytiin Henryn ja Nelsonin kanssa loppuillasta välinettå kokeilemassa. Ihanata.

Tänään käytiin synttäribileissä, joissa piti pukeutua ykkösiin. Vedettiin Nelsonin kanssa päälle mieshuoran pukineet, kun ei parempaa keksitty. Ei se vaatetus vaan se idea... Aika laimeeta, mutta tutustuttiinpa taas uusiin ihmisiin.

Missäs me mentiin viime näkemästä? Torstaina? Tää viikko on ollut melkoisen liikunnallinen, päätinhän mä että aika kohottaa kuntoa tässä semesterissä. Oli tarkoitus pelata futista kampusten välillä viikonloppuna, mutta pelit peruttiin vesisateen vuoksi. Tosin ei tässä kahteen viime päivään ole satanut, mutta neitejä mitä neitejä. Käytiin silti IH:n porukalle pelailemassa, aika pelimiehiä tuntuu olevan. Eiköhän me tää hoideta kotiin. Pitäisi varmaan ottaa tavaksi kerran viikossa käydä pelaamassa porukalla, kiinnostusta tuntuisi löytyvän.

Tänään kävin sitten surffailemassa aikani kuluksi heti herättyäni (klo 11 jälkeen), olipa nättiä keliä tarjolla. Välillä Newcastlekin näyttää parastaan. Sekä pidettiin Mexican-night illasta, eli siis syötiin tacoja. Ja niitä on sitten tarjolla loppuviikoksi, kukaan niitä koskaan jaksa syödä kokonaan. Jaa, mutta sehän meinaa että niitä on jääkaapissa nytkin...? Käynpä tarkistamassa.

Paskapuhetta, joku oli ollut nopeampi. Mutta söinpä riiisikakun kaikilla juustomausteilla. Maksoin myös sakot pois alta, vaikka kuvat ei vielä ole saapuneetkaan. Kohta pitäisi myös alkaa harkita auton kunnostus-operaatiota, kun pitäsi ensi kuun puolessa välissä se rekisteröidä uudestaan. Elokuun opintolainaa odotellessa... Eipä tässä muita kummempia ole tapahtunut, joten lopetampa tältä kerralta.

2006-07-23
6.4,18.8,0
9.5,96,6,Calm
17.3,60,3,SE,4