Wednesday, September 13, 2006

Videota editoidessa

Olihan tuota myräkkää viikonlopussa. Aikamoisen surullista keliä oli, kovasti puhalteli, sadetta tuli aivan tolkuttomasti ja vähän ukkostakin oli. En surffannut.

Ehkäpä tästäkin syystä on vähän stressiä tässä pukannut, tosin suurin osa johtunee tuosta työtaakasta kouluhommien puolesta. Yllättävän paljon ajatustyötä vaatii tuo luova opiskelu, mutta lopputulos se merkitsee. On tullut tehtyä aika pirusti, mutta kun se ei oikein ees tunnu opiskelulta, niin mikäs siinä.

Perjantaina käytiin katsomassa niitä hurjia aaltoja Heatherin & Heatherin kanssa, oli tuo yliopiston kamera matkassa. Pieni matkadokkari siinä kuvattiin reissusta, ei se Hollywood-kamaa ole mutta kuitenkin. On muuten melkonen persusta potkiva kamera, sillä kuvaa DVD-laatua ihan perusasetuksilla. High Definitionia ei harmi kyllä kannata kamerassa käyttää, kun ei nää koulun editointilaitteet sitä ymmärrä.

Perjantaina oli sitten jotkut bileet jossain, en osallistunut kun lauantaina oli aamusta yliopiston Information Day. Eli siis koulu esittäytyi tuleville opiskelijoille. Me oltiin siellä pienellä ryhmällä kuvaamassa vähän videomatskua ruuduille pyörimään ja tulevaisuutta varten markkinointitarkoituksiin. Vähän tolkuton deadline meillä oli (n. tunnissa kuvattava materiaali JA editoitava se julkaisukuntoon), mutta kyllä me jotain saatiin kasailtua. Ihan jännä päivä, tosin vettä tuli taivaalta vähän enemmän kuin olisi tarvittu.

Ja saatiin me tuosta vaivasta $50 lahjakortit UNU:n (paikallinen Juvenes) pisteisiin. Ja muistakaahan että se Bar on the Hill on myös UNU:n alla. Ja keskiviikkona on häppärit.

Lauantai-ilta meni huuhtoessa vesisade pois ruhosta, sunnuntaina voitiin vähän aikaa pahoin. Harmi sinällään, Dylanin kanssa saatiin itsemme liikkeelle vasta viiden pintaan, mentiin rannalle katseleen myrskyä taas hetkeksi. Oli kamera taas mukana, sitä kun ei voi viikonloppuna palauttaa. Harmi. Saisikohan sitä lainaan lomien ajaksi..?

Olihan tuolla taas menoa, käytiin majakan juurella siinä aallonmurtajan nurkilla ihmettelemässä aaltoliikkeen ihmeellisyyttä. Tuo aaltoilu kun tapahtui etelästä ja oli aivan liian suurta muilla rannoilla, niin mentiin katsomaan siihen aallonmurtajalle. Se suuntaa itään, ja kaikkihan muistaa fyssantunneilta miten aalto käyttäytyy? Se taipui siinä murtajan kärjessä sellaisen 180 astetta ja jopas. Täydellinen aalto oli syntynyt. Eikä tietty ollut lautaa mukana. Perhana.

Mutta saatiinpa sentäs hieman muistojen arkistoon videota, mukava reissu oli. Maanantai menikin sitten oikeestaan kokonaan editoidessa materiaalia, sekä viikonlopulta että viimeistellessä ekaa musavideota. Sellaisen 6 tunnin session jälkeen kokonaisuudessaan alkoi seinät kaatua niskaan, mutta olipahan kaikki editoitu. Pitää noita latailla sinne kuvagalleriaan tässä joutessani, nyt on kello liian paljon.

Arvelin myös kokoilla DVD:n tästä materiaalista, nythän mulla olisi tätä taitoa opintojen varrella kertynyt. Mukavahan sitä sitten on sohvalta kylmässä Suomi-talvessa tarkkailla.

Tänään kävin opiskelujen jälkeen shoppailureissulla, edellisestä onkin aikaa. Tosin käytin vaan 20 dollaria ja nekin tyhjiin cd- ja dvd-aihioihin. Olen etsinyt Socceroos-paitaa tässä muistoksi, mutta en vielä ole törmännyt. Nyt illasta sitten käytiin katsomassa teatteriryhmää harjoittelemassa Adamstownissa. Paikka oli kirkon kellarissa ja osuvasti nimetty Dungeoniksi. Tuo tulee siis sitä dokkarikurssia varten, siitä tulee muuten loistava. Mutta siitä myöhemmin.

Nyt on pakko suunnata pehkuihin, kohta tulee viikko viime surffikerrasta. Huomenna on aamusta pakko lähteä vaikka kellumaan laudalla, jos kelit edelleen pysyy surkeina. Ja huomenna on muuten myös tasan kaksi viikkoa siihen kun on aika nostaa kytkintä taas pohjoiseen ja lähteä katselemaan Queenslandia.

Morjes!

PS. Ihan referenssiksi nuo sade-/tuulilukemat viikonlopulta myös tähän:
to:
27.6mm,SW 46m/s
pe:
31.2mm,SW 46m/s
la:
0.8mm,SW 6m/s
su:
0mm,SE 56m/s