Saturday, September 02, 2006

Tervetuloa kevät!

Juu, niin se aika kuluu. Tänään alkoi kevät, kuun vaihde sen ratkaisi. Tänään oli +24, huomenna luvattu +26. Tästä se lähtee.

Harkkatyöt on hyvässä vauhdissa, ja TTY:tä mainostettu. Tosin exchange fairissä ei nyt ihan kamalasti porukkaa ollut, ja vähän tuntuu nihkeitä olevan noi aussit Suomeen tulemaan. Tosin sama pätee aikalailla kaikkiin muihinkin ei-englantia puhuviin euroopan maihin. Jenkkikäytävällä tosin oli vipinää, ne pirut. Mutta parhaani tein, muutaman emailin sain joille voisin vähän lisätietoa laitella. Arkkareita nuo pääosin oli, yksi oli jopa kaveri tästä International Housesta. Ehkä joku saattaisi vaikka oikeesti tulla Suomen ihmettä kummastelemaan.

Sitten vähän iltaa on istuttu tässä viikon aikana, mukavaa porukkaa täällä asuntolassa tuntuu olevan. Torstaina menikin sitten päivä nukkuessa, tuo univelka oli kertynyt vähän turhan suureksi. 15 tuntia ja sopivasti illalliselle puoli kuusi ylös. Nukkumista vartenhan nuo vapaapäivät on tehtykin.

Tänä aamuna kävin sitten vähän katselemassa auringonnousua rannalla, tulin takaisin nukkumaan pariksi tunniksi ja suuntasin takaisin rantsulle. Siellä sitten surffattiin, pelattiin biitsipalloa ja tultiin takaisin illalliselle. Nyt olisi sitten tiedossa Vegas-synttäribileet, pistetääs taas ykköstä ylle.

Oli myös yksi kaveri ollut saksanmaalla pari viikkoa käymässä, toi sieltä tuliaisina Warfteiner-olutta. Maistuu muuten ihan Karhulta. Ihanata. Kevään kunniaksi poistin partanikin, nyt on taas hyvä ottaa rusketusta. Huomenna mennään aamusta puolisen tuntia pohjoiseen surffaamaan, pitää ottaa sen verran rauhallisesti tänään.

2006-09-1
9.6,24.0,0
14.8,84,0,N,4
23.5,49,0,NE,4

Tuesday, August 29, 2006

Lentoliput

Viikko on taas vierähtänyt, kovin nopeasti se kuluu. Viime viikolla bailattiin ankarasti, surffattiin, katsottiin leffoja ja pidettiin Vegas-iltamia. Keskiviikkoonkos mä viimeksi jäin?

Aikani päätäni raavittuani on todettava, että en kyllä nyt muista mitä tein keskiviikkona. Toivottavasti jotain perkeleen tärkeetä. Torstaista ei päivästä ole sen parempaa muistikuvaa, mutta illalla otettiin muutamat viikonlopun alkamisen kunniaksi. Perjantaina otin rauhallisesti ja en lähtenyt ulos Sarahin synttäreitä juhlimaan, vaan hengailin kampuksella. Olihan silloin illasta tosin pinkit bileet yhdessä kämpässä, mulla oli pinkki sandaali jalassa. Toista en löytänyt.

Lauantai, heräillessäni puoliltapäivin viimeistelin asusteeni illan kasinobileitä varten, oli silinteri ja kaikkea. Onneksi raha oli leikkirahaa, mikäs siinä sitä tuhlatessa. Voisi jotain vastaava järkkäillä kotipuolessakin. Kaupungillakin käytiin, ja melko aikaiseen aamuun tuo nukkuminen meni. Sunnuntai, bloody sunday. Parin tunnin unet ja jo on Dylan potkimassa mun ovea ja repimässä miestä surffaamaan. Nätti päivähän sen oli, simmut auki ja etsimään lisää jengiä rantsulle. Ei siksi että muhun yllättävä sosiaalisuuden puuska olisi iskenyt, vaan että en mä oikein ollut vielä laillisissa rajoissa ajaan autoa. Ja Dylania en olisi laskenut rattiin, hullu jenkki olisi vielä vahingoittanut mun kultaa.

Aikamme etsittyämme saatiin saksalainen Carsten ja britti Sarah mukaamme, Sarah ajoi Jeebussia tyttömäisen vakaalla otteella. Eli epävakaasti. Oli hällä kuitenkin etuna tuo liikenteen vasemmalla puolella olevuus, mutta sepä siitä. Rannalle kuitenkin päästiin. Pienestä käden vapinasta pääsi nopeasti eroon kun oli lauta kainalossa, eikä veteen hypätessä enää päätäkään särkenyt.

Vedessä oli varmaan viitisenkymmentä erilaisilla vehkeillä kellujaa, sulassa sovussa boogi-, short- ja long-boardit siellä uiskenteli, jopa mun minimalibu mahtui joukkoon. Mutta pieni ruuhka ei haitannut, säännöllinen aaltoilu takasi jokaiselle haluajalle pikkukivaa. Mukava tuo mun lauta, välillä ei edes tarvinnut meloa ja aallon harjalle sitä silti päätyi. Kelluvuus hyvä.

Sunnuntain loppupäivä meni aikalailla hyväntekeväisyyteen, mutta tänään on taas aherrettu. Ysistä viiteen tuli touhuttua, taideaineen luovat osuudet liimailin canvakselle nyt illasta ja puolesta päivästä viiteen editoitiin meitin eka musavideo. Jopa luennolla kävin. Nyt illasta käytiin vähän katsomassa performansseja koulun draamateatterissa, näillä on oikein kunnon esiintymislavat ja kaikki. Kyllähän näyttää kampuksella asuvien joukosta löytyvän melkoinen kasa lahjakkaita nuoria, ei tää maa ihan hukkaan oo heitetty. Tosin olihan siellä ulkkarivertakin, ei tuo säkkipilli taida olla ihan aussien kansallissoitin...

Tuomarina kisassa muuten oli eräs Francine Bell, jenkeistä Australiaan muuttanut gospel-laulaja, joka on kymmenisen vuotta tässä yliopistolla toiminut vierailevana luennoitsijana. En mä muuten rouvaa olisi minään pitänyt, mutta onpa ollut myös noissa elävissä kuvissa mukana. Nimeltä mainittakoon Matrixin molemmat jatko-osat. Johan nyt on perhana.

Huomisen jos vielä puurtaisi, keskiviikkona esitellään TTY:tä paikallisille opiskelijoille, katsoos jos saisi tämän opiskelijatulvan Newcastlesta Tampereelle elvytettyä (ei ainuttakaan opiskelijaa TTY:lle 7 vuoden yhteistyösopimuksen aikana täältä).

Jaa ne lentoliput. Juu, Fijille mennään ja myös Uusi-Seelanti käydään katselemassa. Alkaen 5.11., pari kuukautta reissaten ja sitten joulun viettoon takaisin Australian mantereelle. Ja salmiakkikossut voi laittaa kylmenemään, Reissumies-ruisleivät valmiiksi ja saunan päälle, tämä poika tulee kotiin 27. joulukuuta. Oliskohan uutena vuotena mitään bilemeininkiä tiedossa?

2006-08-28
9.9,20.0,0
17.0,63,2,SE,9
17.2,61,6,SE,28