Friday, June 09, 2006

Somewhere over the rainbow

Tänään oli yllättävän tuottelias päivä. Meillä on Study Vacation (STUVAC) käynnissä, joten tän viikon saa ilmaisen aamupalan
kasilta aamulla. Ja ilmainen ruokahan on aikalailla ainut asia joka saa mut heräämään noin aikaisin, muutaman muun tässä nyt mainitsemattoman lisäksi.

Aika mukava opiskelutahti täällä noin pääasiassa muuten on, 14 viikkoa on "kovaa" opiskelua, sitten on tää lukuviikko ja 3 (kolme) viikkoa tenttejä. Ja sitten siihen päälle 2 (kaksi) viikkoa lomaa. Minä tykkään. Aamiaisen jälkeen sain itseni kaavittua sohvalta parin tunnin nokosten jälkeen ylös, totesin että aurinko paistaa kivasti ja voi vetää shortsit ja tank-topin päälle, arskat päähän ja nostaa mobiilin kytkintä. Eikun siis märkäpukua ostamaan.

Se ei muuten ole ihan mitään ikkunaostostelua, yhden puvun päälle laittaminen vie sellaisen 5 minsaa. Ellei enemmänkin. Ja mä kokeilin varmaan 6 eri mallia ennenkuin tärppäsi. Pitihän sitä sitten testata, vaikkei aallot nyt ihan loistavat olleetkaan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Samalla kävin kirjastossa katselemassa huoltovinkkejä autolle, niillä on joskus 70-luvulla julkaistu huolto-opas kokoelmissaan, jota eivät tosin lainaa enää ulos. Mutta nytpä tiedän mihin reikään sitä öljyä pitää syöttää.

Futistreenit oli taas peruttu, käytiin kaverin kanssa juoksemassa sen sijaan. Soitin myös valmentajalle että pitäkää tunkkinne, mä lähden Canberraan juopumaan. Tosin vähän kaunistelluimmin sanankääntein. Eiköhän ne ton jengin pese ilman muakin, yleensä ovat vaan pelanneet paremmin.

Huomenna lähdetään heti aamupalan jälkeen Sydneyyn, tavoite olisi olla puolenpäivän aikaan jossain kivassa kahvilassa vähän lounastelemassa ison maailman tyyliin. Joskus kuudelta lähdetään sitten kohti Canberraa, siellä hetki tutustutaan menoon ja yöllä katsellaan sitten futista. Siis sitä Saksa-peliä. Jonka vastustajan mainitsin edellisessä blogissa. Jonka nimi alkaa englanniksi C:llä.

Kuka noita laskee, onhan ne nyt ihan lähekkäin noin maantieteellisestikin. Takaisin Virallisen Kisaoppaan (tm) syövereihin.

Wednesday, June 07, 2006

Keskiviikkoiltaa

Tervehdys kesäisen heinäpellon tallaajat. Täällä on myrskynnyt, vettä tullut vaihteeksi Australian tuuteista. Kaikki banaanin-/kengurunviljelijät kiittää. Alkuviikkoa tässä on tullut vietettyä, vaihteeksi urheillen. Sunnuntai-aamun softball-pelit jäi kyllä käymättä kun olivat niin pirun aikaisin, mutta maanantaina jo petrattiin.

Eli siis siirsin itseni ulkoilmaan. Pienestä se meikäläinenkin ponnistaa. Palautin sen kuvakollaasini, nyt olisi siis enää enkun tentti ennen lomia. Tosin ennen sitä pitää käydä viinitiloja Hunter Valleyssa katsastamassa, ja vähän Canberran maastoa tutkailemassa. Ehkä jopa surffaamassa, jos saan vaan märkäpuvun ostettua.

Launtaina ei ihan ylletty kaatamaan sarjakärkeä, 2-1 tuli takkiin. Mutta jos pelataan lähellekään niin hyvin jatkossa kuin toisella puoliajalla tuossa pelissä, ei meillä ole peleissä mitään ongelmia. Ja tällä kertaa jopa pidättäydyin ruumiin iloista ja skippasin iltabileet. Tauko tekee välillä hyvää. Jopa sulle, Eeroseni...

Tässä nyt viime aikoina olen syventynyt kirjatietouteen maailmasta, myös Google Earthia on tullut käytyä tarkkaan läpi. Muutenkin olen viimeinkin saanut itseni hieman etsimään taustatietoa ja kaikkea muuta informaatiota tulevista reissuista ja jopa siitä väkisin lähenevästä kotimatkasta. Joskus täältä kai on tultava takaisinkin.

Joku 4-5 stoppia olisi paluumatkalla kiikarissa, riippuen vähän rahatilanteesta ja sen hetken fiiliksistä. Tännepäin saavuin Aasian kautta, joten eiköhän se takaisin ole tultava Tyynen valtameren ja Amerikoiden kautta. En mä vielä mitään lukkoon ole lyönyt, mutta pitää sitä vähän kerätä ideoita. Vähän tyyriiksihän tuo tulee, mutta turha sitä on vielä miettiä, ei mulla rahaa lippuihin vielä ole kuitenkaan.

Ostin myös virallisen kisaoppaan World Cupia varten, kohta olen ladattu turhalla nippelitiedolla jalkapallon hekumallisesta vuoden huipentumasta. Perjantaina se alkaisi, pitää Canberrasta etsiä hyvä pubi Saksa-Kroatia peliä varten. Kahdelta aamuyöstä näyttäisi olevan kick-offi täällä päin maailmaa, siinähän ehtii vaikka käydä yksillä Canberran yöelämässä ensin.

Tiistaina oli treenit peruttu vesisateen vuoksi (joo, ne oikeesti tekee sitä täällä), kentät oli suljettu. Eivät laskeneet meitä koulun maille mellestämään. Kävin siis vähän lenkkeilemässä, tekipä hyvää pitkästä aikaa. Tänään kävin myös nätin ilman kunniaksi vähän lisää juoksemassa, tästähän voisi tehdä tavan.

Tehdä tavan, kai noin voi sanoa? Tuotakin lausetta joutui muistin kätköistä kaiveleen hetken, pirun englannin kieli. Tästä päätyy kohta johonkin kielten osaamisen harmaaseen välimaastoon, keskikastia kaikessa. Kyllä mä vielä suomea puhun, mutta välillä vähän takeltelee.

Perjantaina siis otetaan suunta kohti maan pääkaupunkia, ensin Sydneyyn ja siitä Nelsonin kavereiden kyydillä Canberraan. Minä, Nelson ja Andy oltaisi lähdössä, Andy joutuu tuleen takaisin tekeen bachelor-päättötyötään jo sunnuntaina, Nelson jää vanhempiensa luo hengailemaan viikoksi ja mä meinasin varmaan puolessa välissä ensi viikkoa tehdä comebackin Newcastlen maille. Jossen viihdy liikaa hyytävän kylmässä (viikonlopulle on yöksi luvattu miinusasteita. oikeesti, katsokaa vaikka http://tinyurl.com/h2adk) Australian yössä.

Ja viinitiloja lähdetään katsastamaan näillä näkymin tuossa 22. tätä kuuta, kun vielä kaikki ovat paikalla. Siitä sitten kaikki alkavat vähäkerrassaan hajaantua omille teilleen, mulla on siinä sitten tentti seuraavana aamuna ja muutaman päivän päästä onkin aika suunnistaa kohti Darwinia.

Tiesittekö muuten että siellä voi nukkua luonnonpuistossa taivasalla?

Ja kuvia olisi taas galleriassa vähän päivitelty.