Friday, July 21, 2006

Opiskelun pariin

Opiskeluista ei nyt kummempaa, paitsi että en mihinkään harkkaryhmään nettivaraussysteemissä mahtunut, johtuen myöhäisestä liikkeelläolostani yllättävän kurssimaksun johdosta viime jaksosta. Kun olin veloissa yliopistolle (kokonaiset 30 dollaria), niin en päässyt varaussysteemeihin kuin vasta keskiviikkona. No, tehdään tää sitten vanhanaikaisesti, kyynerpäätaktiikalla jalkaa oven väliin. Kyllä aina yhdelle vaihto-opiskelijalle tilaa löytyy.

Kursseinahan mulla on videotuotantoa (tehdään dokkari), nettitietoutta (tehdään nettisivut) ja graafista suunnittelua (tehdään jonkinnäköinen julkaisu). Kyselin myös jos voisin vielä yhden videotuotantokurssin lisää saada valikoimiini, musa-videota pääsisi paikallisten bändien kanssa tuottamaan. Mulla kun ei nuo esitietovaatimukset ihan täyty, mutta aina niille voi valehdella että samoja juttuja mä oon jo kotipuolessa tehnyt. Tuon voisi ottaa nettisivukurssin tilalle, kun vähän vastaavan mä oon jo TTY:llä suorittanut. Mutta toisaalta nettisivukurssilla näytti olevan n. 85% tyttöjä, joista 90% oli aika tyrmäävän näköisiä. Valintoja, valintoja.

Maanantaina oli isot tutustumisbileet, kyllä mä ihmisiin tutustuin, mutta en mä yhdenkään nimeä muista. Eipä tässä, onhan mulla 14 viikkoa aikaa. Tiistaina sitten passasin aamuluennon, oli aivan liian aikaiseen (ysiltä alkaen) mulle. No, enköhän mä samat tiedot saa netistäkin. Keskiviikkoaamuna kävin aamutuimaan surffaamassa, aika hurjaa menoa oli tarjolla. On vähän turhan epätasaista kunnon surffaukseen, mutta tulipahan vähän pientä kunnon kohotusta harrastettua.

Vettä on satanut aikalailla koko viikon, tiistain ja torstain treenit oli peruttu kenttien vetisyyden takia. Saas katsoa pelataanko lauantainakaan, voipi olla melkosta mutavelliä viheriöillä. Sunnuntaina tosin olisi kampuksen väliset futiskisat, tänä vuonna olisi International Housen porukalla tarkotus voittaa. Tulihan meille iso joukko eurooppalaisia, eiköhän tosta joukosta muutama palloon joskus koskenut kaverikin löydy.

Keskiviikkona illasta käytiin sitten taas vähän bilettämässä (tuntevat myös täällä pikkulauantain), tosin kämppiksistä hyytyi teho vartti sen jälkeen kun oltiin keskustaan päästy. Eipä siinä, suomipoika jatkoi menoa itsekseen, muutaman baarin vielä kiersin ja sosialisoiduin outojen ihmisten kanssa. Kahden junalla kotiin ja tutimaan.

Tänään kävin hakemassa harkkatyöni valokuvakurssilta pois, oli ope tykännyt. High Distinction (86/100%), joka vastaa meillä viitosta, oli kanteen lykännyt, ylistävien kehusanojen kera. Kyllä nähtävästi teekkarikin voi pärjätä taideaineiden parissa. Muista kursseista oli sitten tullut Distinctionia (~ 80/100 %), eli kotipuoleen verrattavaa nelosta. Niinpä niin, eipä täällä ihan kamalasti tarvii ressata tän opiskelun suhteen.

Pyysin myös tänään poliisipoikia lähettämään todisteet mun liikennerikkeestä nelivärikopioina postitse hallintaani. Pitäähän se todisteet nähdä ennenkuin voi uskoa syytteitä. Olivat kyllä kovin hankalaksi noiden saamisen tehneet, netissä ei voi maksaa (toisin kuin itse rikkomusmaksua), vaan piti käyttää shekkejä. Yhteensä postikuluineen tuli kopiot maksaan sellaset $15, ei siis ihan priceless. Ja piti vielä omakätisesti kirjoitettu vaatimus kuvista liittää kirjeeseen.

Eiköhän nuo kuvat löydä itsensä muistoarkistoon, joitain juttuja ei vaan mitata rahalla.

2006-07-20
8.9,14.5,2.8
9.8,84,6,SE,4
11.8,85,5,SE,6

Sunday, July 16, 2006

Newcastlessa taas

Jees, tänne palattiin, yöllä satoi vettä ja lämpöä oli 12 astetta. Niin, ja olivat viimein saanet lähetettyä liikennevalokameran tulokset mulle kotipostissa, oli lykästänyt. 300 dollaria, eikä ne valot ees olleet kunnolla punaset. No, jos Jeebussi on mun eka omistama auto, niin eikös se ole paikallaan että ekat sakotkin heilahtaa Australian mantereella. Welcome home.

Ja kuvagalleria on päivitetty, valokuvat on jo nähtävissä, niiden videoclippien kanssa mennee pikkaisen kauemmin, kun tuo editointi tuhlaa niin pirusti tehoa. Mutta kaikki aikanaan.

Lauantaina sitten tutustuttiin uusiin ihmisiin, Heather tuli Iowasta, Martin Norjasta ja Henry Thaimaasta. Näin ensivaikutelmana aika ok tyyppejä, eiköhän me toimeen tulla. Syvemmät raportit tulevat myöhemmin.

Muutenkin vähän vaihdettiin kuulumisia sitten vanhojen kämppisten kanssa, aika tylsää ausseilla oli ollut. Ne nyt oli vaan hengaillut kotonaan. Alyssakin on vielä maisemissa, se kämppää Katen huoneessa kuukauden ennen kotiin paluutaan. Illasta käytiin sitten vähän katsomassa Newcastlen yötä Nelsonin, Jarodin, Lucasin ja yhden saksalaiskaverin kanssa, aika samaa se oli. Mä ajoin autolla, kun oli peli sunnuntaina.

Nyt sitten tänään käytiin pelaamassa, 2-1 voitettiin maailman huonoimmalla pelillä. Pelasin koko pelin, ja ekaa kertaa varmaan 5 vuoteen teippasivat mun nilkan. Ja tietty unohdin ajaa karvat alta pois, joten otettiin sitten pelin jälkeen tuntumaa vähän tyttöjen tyyliin karvanpoistosta. Olinkin unohtanut miten ihanaa se on.

Nyt illasta käytiin sitten vähän country-musaa kuuntelemassa yhdessä pubissa, ja muuten vaan hengaillaan tässä yksikössämme leffoja katsellen. Huomenna alkaisi sitten taas kouluviikko, pitänee nuo harkkaryhmät varailla kohdilleen. Tiedossa opiskelua ma-ke, ehkä vaan ma-ti jos käy säkä harkkaryhmien suhteen.

Sweeet.

2006-07-16
9.3,17.0,13.4
12.0,93,6,NW,4
16.6,51,2,NW,15