Wednesday, September 06, 2006

Tyyntä myrskyn edellä

Alkuviikko on mennyt surffatessa. Vähäsen se tuo univelkaa, mutta on se ollut sen arvoista olla kasilta ylhäällä ja puoli ysiltä meressä. Sellaista pikkuaaltoa tää alkuviikko on ollut, oikein mukavaa pyörittelyä mun isolle laudalle. Mutta torstaina tää sitten muuttuu.

Eilen otin rauhallisesti kirjaa lukien ja loput videot editoiden. Löytyvät kuvagalleriasta sieltä viimeisten kansioiden joukosta. Tänään vietettiin pitkä päivä opintojen parissa puurtaen, nyt illasta oli Sex Trivia. Seksuaalikasvatusta englannin kielellä, kaikki se pitää kokea. Loppuviikko ihmetellään ilmoja, voisi myös vähän käsikirjoituksia kasailla musavideota varten ja sitten suunnitella CD-kansia Designing-harkkatyötä varten.

On tosissaan tässä loppuviikoksi luvassa sellaisia 4-5 metrisiä aaltoja, tuulta parhaimmillaan 50 km/h ja rankkaa vesisadetta. Ei taida ihan sateenvarjo riittää. Jos meri on liian hurja, niin pakko tuota on mennä ainakin katsastelemaan, jos ei nyt ihan veteen asti uskalla. Tuolla Nobby's Headin majakan luona, siinä heti joen alussa on kuulemma sellainen poukama, joka toimii surffissa vain silloin kun olosuhteet on jo kipeän puolella. Pitänee ottaa naksupussi mukaan. Sekä jotain millä ankkuroida itsensä maahan kiinni.

Edit:
Kello on kohta puoliyö, ja ulkona tulee peukalonpään kokoisia rakeita. Hyvä ettei tullut lähdettyä bilettään keskustaan. Loppuviikkoa vaan kaikille!

2006-09-6
8.3,21.2,0
18.3,43,1,NW,6
18.2,59,5,SE,7

Tuesday, September 05, 2006

R.I.P - The Crocodile Hunter

Voi suru ja murhe, Australian ikoni otti ison veivin ja viskasi sen nurkkaa kohden. Osui ja upposi. Stingrayn iskun sydämeen oli pohjoisessa Queenslandissa ottanut, rauha hänen muistolleen. Ei tule enää Steve Irwinin showta tulevaisuudessa, maa on surun murtama.

Mutta kyyneleet pyyhittyäni on itseni helppo kasailla, tänään suoritin yhden tentin ja kävin tuulisessa merivedessä pyörähtämässä. Paras aalto ikinä, vaikka vähän hyppyytti. Illasta oli vuorossa pieni yritys taas vähän laiskuuden kuopasta nousta, aloittelin tuon Darwinin reissun videoeditointiurakan uudestaan. Muutaman pikkupätkän voisin tässä viikon aikana saada tuotettua vaativalle yleisölle näytille.

Lauantai oli rauhallinen päivä, aamulla pakattiin 6 surffilautaa ja 6 kaveria autoon ja suunnattiin kohti Anna Bayta, 45 minsaa pohjoiseen Newcastlesta. Kyllä kannattaa olla paikallisia oppaana, ne tietää missä ne aallot taittuu. Sellanen parin tunnin sessio vedessä vietettiin, ja sitten mentiin paikallisbaariin ottamaan yhdet. Eivät baarihenkilökunnat olleet ennen nähneet EU-ajokorttia (mähän ajoin sen parran pois, babyface-look tuo taas henkkaritarkastukset takaisin ohjelmaan... :), joten taas kansainvälistä kuvaa tuli jaettua.

Illalla olin sitten väsynyt, kuolemanväsynyt. Mutta silti piti itsensä raahata keskustaan, Finnegansissa oli futiskerhon päättäjäistilaisuus. Ruokailu olisi maksanut 30 dollaria, en maksanut ja söin ylijäämäruoat. Sain myös tuon joukkueen kerhopaidan (viimein), hyvähän sitä nyt on kauden päätyttyä käyttää. Toimikoon muistona futiskaudesta täällä sitten.

Sunnuntai-aamuna revin sitten itseni ylös viimein kiertämään Hunter Valleyn viinitiloja. Blogini pitkäaikaisemmat ystävät muistanevat että mulla oli tuo suunnitelmissa tuolla maaliskuun puolella, mutta tavalliseen tapaani se vähän viivähti. Ei siihen tarvittu kuin Sarahin synttäripäiväkutsu, 25 muuta hänen kaveriaan ja vanhemmat reissua vetämään. Oli muuten loistava reissu.

3 eri viinitilaa oli ohjelmassa, välissä sämpylälounas mansikoineen ja tuoremehuineen ja loppuun tietty tyttöjen iloksi juusto- ja suklaakauppavisiitti. Vähäsen taivas repesi siinä reissun aikana, mutta pieni vesisadehan ei menoa haitannut. Koska viinithän olivat hedelmäisen pyöreitä, hieman tanniisia, myös ripaus rusinan ja omenan makua oli joukkoon uutettu. Tai mitäs mä niistä tiedän, mutta Nelsonin kanssa juotiin tyttöjenkin maistiaiset kun eivät enää loppuvaiheessa maistuneet. Kummia otuksia, laatutavaraa.

Tässä vaiheessa pitääkin ottaa puheeksi Ihanainen Goon. Tällä englantilaisella sivistyssanalla tarkoitetaan sitä säkkiviiniä, jota Suomenkin alkoissa myydään. Juu, se opiskelijan ystävä, 4 litran pussukka. Tosin täälläpäin se ei ole samaa kamaa tukkuostoksena mitä viinipulloista löytyy, vaan kyseessä on vähän kuin sitä ylijäämäkamaa kun pullot on pullotettu. Siitä tulee kamala päänsärky, ja paha olo seuraavana aamuna. Mutta se maksaa 8 dollaria / 4 litraa. Siitä voi jokainen laskea huvi-hyöty-suhteen ja päätellä mitä opiskelijat täällä nauttivat iltojensa kuluksi. Taitaa itse asiassa tulla jopa halvemmaksi kuin tuulilasinpesuneste kotipuolessa... Australiahan on siis viinintuottajamaa, ei taida kyseistä tuotetta Suomen tiluksilta löytyä. No, ei se pahempaa ole kuin fuksivuoden kotiviinit. Ainakin vähemmän käymätöntä hiivaa goon sisältää.

Joten kyllä viinitilan tuotokset tuon tavaran voitti, ei edes tarvinnut lantrata sitä spritella. Tänään kävin siis sen tentin tekemässä ja vähän musavideota editoimassa, kahden aikaan kävelin kohti IH:ta ja huomasin pojat laudat kainalossa. Olivat rantsulle lähdössä, joten 3 minsaa, lauta kainaloon, omena naamaan ja mukaan. Kovin oli tuulista, eikä oikein nuo aallotkaan ennustettavasti taipuneet, mutta silti oli yritettävä. Muutama säädyllinen aalto ensialkuun, kovasti selkään ottamista aalloilta ja pienet tauot rannalla siihen tarvittiin ennenkuin tärppäsi. Muut olivat jo toivosta luopuneet, mutta suomalainen sisu veti takaisin veteen.

Aikani merenkäyntiä vastaan taisteltuani sitten työ tuotti tuloksen, maailman valtavin aalto ja Matti juuri oikeassa paikassa. Näytti ihmiset rannalla pieniltä sieltä korkeuksista katsellessa. Rannalle asti tultiin ja hymy oli korvissa. Mukana meitä reissussa oli Andrew, Ricky, Ross, Nelson, Blake, Hillary, mä ja Sue. Nää nimet mä nyt vaan mainitsen tulevaisuutta varten, pitää alkaa noita käyttää useammin, kun enhän mä niitä parin vuoden päästä enää muista. Jos ja kun nää jorinani joskus vielä painettuun muotoonkin julkaisen, niin parempi noita on sitten muistella.

Hyväksyisiköhän Tite-osasto nää blogit painettuna dippatyöksi? Tai edes kandin-työksi, pelottavan lähellä tuo 31.7.2010 tuntuu olevan...

2006-09-4
12.3,20.0,0.6
16.5,46,0,Calm
18.5,40,1,SE,13