Tuesday, August 22, 2006

Luovuuden puuska

Tai ehkä enemmänkin itseään niskasta kiinni ottaminen. Lisäsin tuossa kuvia galleriaan tästä semesterin alkuajalta, on niin kovin työlästä tuo hiiren kliksuttelu. Suuntaapa siis kulkusi kohti http://laanecoorie.1g.fi seuraamaan ei niin reaaliaikaista Matti-maailmaa.

Mutta sitten taas pieni flashback muutamaan viime päivään. Sunnuntai, ihana sunnuntai. Kaikkien työntekijöiden lomapäivä, jopa kirkkohihhulit pitävät vapaata. En mennyt kirkkoon, kun oli niin nättiä. En myöskään mennyt pelaamaan korista sisätiloihin kampusasuntolan väreissä, kun oli aaltoja. Päädyinpä pelaamaan biitsilenttistä aurinkorannoille. Oli mulla surffilautakin mukana.

Ilta meni sitten rentoutuessa, koulujuttuja kelaillessa ja ensi viikkoon varautuessa. Niin ja lentoja sekä lomille että kotiinpäin tuumaillessa. Kallista puuhaa. Pitänee kiristää vyötä tässä loppuaikoina, lomistahan ei tingitä. Pohjois-Queensland, Uusi-Seelanti, Fiji nyt olisi ainakin tiedossa, katsoo sitten tuleeko vielä New South Walesissa seikkailtua tuon lisäksi.

Sunnuntaita seuraa aina uusi viikko, maanantai nyt ei ollut kummoinen. Vähän lisää tutkailin vaihtoehtoja lentojen suhteen, kirjoittelin palautustehtävää dokkarikurssia varten ja join oluen. Ei tuo stressi siis ihan nyt päätä riko. Tiistaina - niin sehän on jo tänään - oli luentoja ja harkkoja, skippasin ensinmainitun aamusta. Heräsin jo seiskalta valmiina uuteen päivään, keräsin pojat kasaan ja nostin kytkintä kohti rantoja. Ja mikä päivä se olikin!

Vaikea pitää kirjaa noista hyvistä surffipäivistä, mutta kyllä tänään oli taas yksi top kolmosen päivä. Ja kun samalla taidot hieman kasvaa, ilmat lämpenee ja aurinko paistaa, niin ei voi valittaa. Vielä kun ehdin rantsulta harkkohin palauttaan esseeni ja sain lennot kevätlomalle varattua, niin mikäs tässä. Lomille lähdetään Cairnsiin, josta keksitään joku keino alas rannikkoa pitkin ja päädytään Brisbaneen, josta lento takaisin Newieen. Aikaa sellanen 2,5 viikkoa ja seurana Sakari Robert McGregor, messevä britti joka puhuu suomea. Taisi koulut käydä Suomessa ja sitten nosti kytkintä. Eiköhän tästä vielä bileet saada.

Nyt kun vielä tänään sain idean siihen tokaan musavideoon, homma alkaa olla pulkassa. Loppuviikko katsellaan jos olisi surffia ja rannalle suunnataan niin usein kuin mahdollista.

2006-08-22
6.5,25.6,0
14.5,57,N,2
25.0,17,0,N,6

Ne uudet naamat kämpässä

Johan tässä on noita naamoja katseltu, jopa hieman keskusteltu asioista, joten voisin muutaman sanasen uusista kämppiksistä mainita.

Martin
Norskipoika skandinaavian mailta, väittää etten mä oo skandinaavi. Aivan sama, pitäköön niemensä. Hovåg on kotikaupunki, syntynyt 84 ja opiskelee insinöröintiä. On absolutisti (no on se joskus juonut mutta lopetti kun totesi sen olevan mieletöntä), katsoo paljon leffoja ja on ihan letkeä kaveri norjalaiseksi. Kuuluu myös mäkkiklubiin, kaikenlaista teknokamaa on mukanaan raahannut. Nörtiksi en silti kutsuisi, koska enhän mäkään ole.

Henry on the left and Martin on the right
Henry
Thaimaan lahja maailmalle. Tai no, kotimaata en oikein osaa sanoa, kun ei poika itsekään. Isä omistaa yhden suurimmista hotelliketjuista maailmassa, joten kaveri on muuttanut perheensä mukana melkosesti. Kävi koulut Englannissa ja näiden lisäksi on asunut mm. Singaporessa, Egyptissä, Italiassa, Saudi-Arabiassa, Sri Lankalla ja Nepalissa. Muutamia mainitakseni. Ja hällä on melkoinen kokoelma leffoja DVD:nä mukana kannettavanaan, onpa mistä valita.

Jos on paikalla, niin oikein mukava tyyppi. Vaikka on vähän hiljaisempi, niin omistaa maaliman suurimman vesipiipun. Korvaa monia muita puutteita persoonasta mun mielestä. Tai sheeshaksi ne sitä kutsuu, mutta ihan yhtä kivasti appelsiinitupakka siinä palaa. Ikää on sellanen parikymmentä, en ihan tarkkaan osaa sanoa. Eikä mitään hajua mitä poika opiskelee.


Heather
Jenkkityttö jenkkitytön paikalle ja vielä samoilta alueilta. Iowa, Cedar Rapids, ollakseni tarkka. Alyssa meni, mutta Heather tuli. Ei oo ihan niin menevä kuin A, viihtyy enemmän kotosalla mutta tuo kuitenkin oman osansa bileisiinkin. Pelaa tietokonepelejä, katsoo leffoja ja valvoo myöhään. Kasivitonen, meribiologian opiskelija pelaa futista. Ei kovin hyvin, mutta pelaa kuitenkin. Yllättävän suuri urheilu tuo soccer jenkeissäkin kuuluu olevan.

Siis tasapaino pysyi viis-viitosessa, tosin alapään jutut kuivui Andyn ja Alyssan poistuessa paikalta. Uudet naamat omaa kyllä oudoimmat vuorokausirytmit mitä mä oon tavannut, ei oo outoa että ne tapaa kattomasta leffoja viiden aikaan aamuyöstä. Voisi kysyä mistä mä sen tiedän, jos en itsekin ole seurassa, mutta raapikaapa sillä päätänne, valopäät. ;) Kyllä me tällä porukalla tää loppusemesteri potkitaan, no worries.

Sunday, August 20, 2006

Nappulat naulaan

Hyvää tätä viikkoa kaikille! Ollut hyvä viikko, auton tuulilasia koristaa rekisteröintitarra ja numerot 19 Aug 2007. Mutta kyllä tässä on vähän kaikkea muutakin ehditty tekeen.

Tiistai-iltana oli kukkulan baarissa bändikilpailun finaalit, paikalliset tulevat rokkitähdet näytti parastaan. Myös meidän bändi, Veto, siellä soittimiaan ulkoilutti. Meidän ryhmä oli siis paikalla kameroineen, pikkaisen tutustuttiin musavideon tekoon.

Kyllä sieltä ihan kivaa kamaa tuli napsittua, kolmella kameralla kuvattiin. Tarkoituksena oli käyttää vain osa tuosta matskusta itse lopulliseen videoon, kun lauantaille oli buukattu studio bändiä varten. Tosin erinäisten yhteensattumien vuoksi sitten vaihdettiin bändiä lennosta, kun ei tuo lauantai sopinutkaan herroille. Ilmoittivat jopa 10 tuntia ennen sovittua aloittamisaikaa, melkoisia herrasmiehiä. No, tänään sitten kuvattiin, ja ihan hyvää kamaa näytti tulleen.

Mutta takaisin alkuviikkoon. Keskiviikko oli pitkä opiskelujen parissa, ja jotenkin sitä vaan päädyttiin illasta keskustaan anniskeluravinteloihin. Torstaina treenattiin vikaa kertaa futisjengin kanssa, pitää jotain nyt sitten keksiä tuon ajanvietteen tilalle. Perjantaina hoidin autoni katsastukset lopulta kuntoon ja istuskelin auringonpaisteessa altaan reunalla. Alkaa taas tulla lämmin täällä kohtapuoleen.

Perjantai-ilta meni tässä kampuksella pyöriessä, vähän käsistä tuo taas karkasi mutta elossa ollaan. Kirottuja nämä kampusasuntolat, aina löytyy joku menojalalla oleva sankari kaveriksi. Mutta eiköhän näitä karkeloita tule kuitenkin ikävä kotisuomeen palattua ja TOASin betonikaksiossa asuessa. Tai no, eiköhän me jotain diskomeininkiä keksitä sielläkin...

Tänään aamulla potkin itseni väkisin ylös ja siirryin draamastudiota kampuksella koristelemaan. Mukava paikka, yksi iso huone omistettu vain ja ainoastaan teatterille, olisi Nääspeksinkin ystävät kateellisia. Hyvä paikka näyttäisi olevan lavastuksia varten, me nyt tosin vaan raavittiin jotain nopeasti kasaan, kun nuo suunnitelmat meni vähän niinkuin uusiksi. Vähän valojen ja lavasteiden kanssa pelailtiin, katsottiin sopivia kamerakulmia muutenkin valmistettiin itsemme tulevaan. Itse bändi saapui paikalle yhdeltä, mutta mun piti poistua hieman ennen sitä. Oli nääs vielä kerran futista tiedossa. Mutta kuulemma hyvää matskua olivat saaneet, ensi viikolla aloitetaan editointiurakka.

Peli oli aika jees, tarkoittaen että kenttä oli kivikova ja lentokentän kokoinen. Itse peli ei suuria tarinoita jättänyt kerrottavaksi, hävittiin 2-1 viimeisen 5 minsan aikana kirjatulla osumalla. Nätti laukaus oli kyllä, pakko myöntää. Vähän hassua tuossa kentällä oli paikoin pelata, kun se on alunperin krikettikenttä. Joka tarkoittaa että se syöttöalue keskellä kenttää on tampattu niin perhanana tiheään, että krikettipallo pomppaisi hyvin siinä syötettäessä. Piikkareita siinä olisi tarvinnut, vähän kuin jäällä olisi luistellut normaaleilla nappuloilla.

Ihan mukavaa ajanvietettä tuo futis tosissaan oli, mutta kaikki hyvä tuppaa loppumaan aikanaan. Vielä meillä kauden päätöstilaisuus on tiedossa, mutta se siitä. Toisaalta ihan hyvä, nyt on sitten viikonloppuisin taas aikaa tehdä jotain muuta. Kuten vaikkapa lähteä vähän reissaamaan jonnekin. Mullahan on tuossa parin viikon kuluttua sitten 5 päivän viikonloput loppuajaksi, joten mitäs sitä keksisi?

Tänä iltana olisi ollut kovasti aktionia keskustassa, mutta vähän tää molemmista päistä kynttilän polttaminen on kantanut veroa. Ei kyennyt, muutamalla oluella ja popkornikulholla sivuutin kekkerit. Nyt siirryn ansaituille nokosille, aamulla katson jos olisi surffia ja iltapäivästä pelaan korista asuntoloiden välisissä kisoissa.

Niin, ja taitaa nuo uudet phuksipallerot aloittaa uurastuksensa ensi viikolla ja siitä viikon kuluttua kaikki muut wannabe-opiskelijat kansoittaa TTY:n käytäviä. Toivottavasti kaikkien kesä meni mukavasti, ja onnea opiskelun saralle. Elkäähän ihmiset kohdelko niitä uusia liian kovakouraisesti (eros!), kyllä nekin voi mennä särki. Paitsi velipoikaa, sitä saa kurmuttaa. Tulee muuten sähkölle.

Terkkuja vaan Juhalle, Tampere on hieno paikka elää ja yrittää. Erityisesti yrittää.

2006-08-19
8.7,19.8,0
14.8,47,2,SW,4
18.2,35,0,SE,4