Saturday, April 08, 2006

Perjantai-iltamat

Tässäpä tämä, aamulla ysin aikaan totesin että alko viisi minsaa sitten luennot, mun mielestä vasta kympiltä on laillista pistää ihmisiä opiskelemaan. No, eipä siinä sitten muuta kuin surffilauta kainaloon ja rannalle, siellä sitten valtaosa päivästä taas menikin.

Pienien päiväunien jälkeen kuulin kämppikseltä että oli enkunope kysellyt mitä mulle on käynyt kun ei oo puoleentoista viikkoon näkynyt, mutta oli näppärästi mun taustat pelastunut melbourne/kuume/muiden kurssien kiireet -tarinalla. Hyvä hemmo. Maanantaina menen varmasti paikalle. Ainakin esseen palauttamaan, jos keli on liian hieno.

Siinä sitten ruokailun jälkeen totesin olevani liian väsynyt lähteen mihinkään tänään, arvelin ottaa iltaoluen ja käydä nukkumaan ennen kasia. Mutta sitten täysin yllättäen tupaan paukahti toistakymmentä ihmistä valmiina lähtemään bailaamaan, joten mikäs siinä oli vaihtoehtona. Keskustaan ->

Tuolla noi vieläkin hinkuu yhteistiloissa, toivottavasti ihailevat mun surffilautaa. Muutama kiva kuvakin laudasta oli, mutta meninpä formatoimaan kamerani kortin siinä kännipäissäni. Laitetaan ne tulemaan kunhan tulee yhtä kivoja kuvia, tosin siihen voi mennä hetki. En ookaan lautaani noin nättinä ennen nähnyt...

2006-04-7
11.1,25.5,0
16.6,42,0,NW,13
25.0,29,0,Calm

Thursday, April 06, 2006

Ajokortti ok

On tässä taas mennyt hetki, vähän laiskalla päällä tullut oltua. Surffaamisen lisäksi oon nukkunut, katsonut telkkua ja hengaillut. Ja tietysti käynyt vähän bailaamassa.

Siinä keskiviikkona todistin sitten että kyllä mun auto laillinen on ja ajokorttikin kelpaa paikallisille viranomaisille. Ystävämme teiden sinivuokot halusivat juttutuokion kanssani, nähtävimmin Australiassakaan ei saa ajaa yksisuuntaista väärään suuntaan. Ihan lyhyt matka se vaan on. Oli oli.

No, suomicharmilla ja ulkkariaksentilla varoituksella selvittiin, puhalluskokeenkin pitivät. Tosin siinä ei tarvinnut puhaltaa, vaan laskea kymmeneen sen kapineen lähellä. En todellakaan tiedä miten se peli toimii. Eipä ookaan mua koskaan ennen poliisisetät pysäyttäneet, pitihän sekin kokea. Elämyksiähän tässä oltiin hakemassa...

Tänään kävin vähän ajelemassa kaupunkia ympäri, ostin vähän tavaroita ja tutustuin tieverkoston saloihin. Löysin myös samalla autokorjaamon, joka on noihin vanhempiin volkkareihin erikoistunut. Tosin se on aika buukattu pääsiäiseen asti, mutta eipä se ongelma ole. Käyn tarkastuttamassa pelin tuossa alkuviikosta siellä, että ei oo mitään suurempaa vikaa ja on turvallista ajella, ja sitten lomien jälkeen vien vehkeen oikein kunnon huoltoon.

Kun on perustoiminnot (jarrut yms :) saatu täyteen iskuun niin voikin sitten alkaa koristella vähän ulkoasua. Tässä muutama idea jo on päässyt syntymään, pitäähän autoon vähän jotain omaa saada.

Viikonloppuna olisi surfestien isot finaalit, rantabileet ja futispeli. On mun lisenssit nyt kunnossa, sain oikein lisenssikortin. Senior Player Matti Tiainen, ilman kirjoitusvirheitäkin vielä. Pääsepä viimein pelaamaan.

Huomenna aamusesta luentojen jälkeen vähän surffailemaan, viikonloppuna täytynee jättää rannat kokeneemmille. On nimittäin tulossa melkoiset aallot, kai noiden sykloonien jälkimaininkeja. Ote surffaussääennusteesta:

"Forecast Overview: There is a massive south swell on the way. Forecasts wave heights are completely off the planet. This is the kind of swell that will move hundreds of thousand of tons of sand in the space of a few hours, surge up over promenades at high tide and kill fisherman."

Eli siis suomeksi amatöörit pysyköön rannalla. Mutta surfestejä ajatellen toi on loistava juttu, tiedossa mahtavia suorituksia.

Vähän alkaa myös tuo talven tulo näkyä, on nytkin enää 12 astetta ulkona lämpöä. Piti jo laittaa pitkähihaista päälle kun kävin treeneissä illalla. Hurjaa.

Wednesday, April 05, 2006

The Surf Fest

Melbournen kylmästä Newcastlen lämpöön palattuani ja vain 1,5 tuntia luennolta myöhästyttyäni elämä maistui silti kovin makealta. Oli postipakettina tullut surffilautakin siinä, joten eihän siinä muu auttanut kuin lähteä aaltoja koluamaan.

Ja sitäpä tässä oikeastaan onkin vaan tullut tehtyä, luennoilla en ole käynyt eikä tuota stressiä kovin hirveästi tässä muutenkaan ole. Tuossa äsken kävin yhden 30 kysymyksen tietokoneavusteisen testin tekemässä, 12/15 pojoa. Muita tenttejä ei sitten olekaan.

Eli tässä nyt sitten venaillaan vielä viikon verran, sitten olisi tiedossa 2,5 viikon surffiloma ajaen kohti pohjoista. Yksi enkun essee vielä pitäisi kirjoittaa, mutta muuten tää olisi tässä. Niin, ja Timo ei asukaan Brisbanessa, vaan suoraan Gold Coastilla, siinä Surfers Paradisen ytimessä. Sinne olisi tarkoitus majoittua, kunhan ensin perille asti päästään.

Mutta kun taas paistaa tuo aurinko ulkona, niin taidanpa nostaa Jesus-mobiilin kytkintä ja ottaa suunnan kohti aaltoja.

PS. Lisäilin myös kuvagalleriaan Melbournen reissun kuvat, tervemenoa tutustumaan: http://laanecoorie.1g.fi

Alkuviikon sää:

ma:
2006-04-3
8.7,25.2,0
17.2,63,4,NW,2
24.8,26,1,Calm

ti:
2006-04-4
15.8,27.8,0
21.5,43,4,NW,2
27.0,25,7,NW,4

ke:
2006-04-5
16.8,30.5,0
23.0,53,3,Calm
30.5,26,3,NW,7

Monday, April 03, 2006

Australian alkeet, osa 3 - Footy

Jos australialaisille jokin on tärkeää, niin se on urheilu. Penkkiurheilu sopii kuin pallo rangaistusvangin jalkaan maan barbeque-kulttuuriin ja kirjo eri lajeja on huima. Tämän kertaisen oppitunnin aiheena on jalkapalloa aussisäännöillä.

En nyt jaksanut tähän kaivaa mitään tarkkoja sääntöjä, kirjoittelempa sen minkä tuossa peliä livenä seuratessani opin vieruskaverilta.

Peli on kai jonkinlainen yhdistelmä kelttiläistä futista, rugbya, socceria ja amerikkalaista jalkapalloa. Peliväline on sellainen soikio nahkakuula, vähän isompi kuin normi amerikkalainen futis.

Aika vauhdikasta menoa peli on, vaikkakin mun silmään aika kaoottista. Isot miehet juoksemassa odottamattomasti pomppivan pallon perässä tuo mieleen kananjahtauskilpailut Rockyssa, mutta hyvin se yleisöön uppoaa. Ihan viihdyttävää katsottavaa.

Pelissä tehdään maaleja, joista saa eri määrän pisteitä ja suuremmilla pisteillä tietty voittaa. Maaleina on neljä pystypylvästä, parempi jos osut keskimmäisten väliin. Maali tehdään potkaisemalla palloa, kuten myös syötöt. Myös käsisyötöt ovat sallittuja, mutta ei heittäen vaan palloa lyöden. Painia saa.

Kentällä on 36 pelaajaa, 18 molemmin puolin, 5 kenttätuomaria, 2 maalituomaria valkoisine lippuineen, juomapoikia, viestinviejiä kai vielä jotain muita yleisiä hengailijoita. Kenttä on ovaali 175 x 120 m, joten kyllä tuota lääniä riittää. Aikamoista vilinää kentällä on.

Taklata saa, keino vapaa kunhan kaveri pysähtyy. Palloa kuljetetaan käsissä aina 15m välein maassa pompauttaen tai sitten pelikavereille syöttäen joko käsin tai jaloin. Pallosta on yritettävä luopua jos joudut taklatuksi, ja vääristä taklauksista saa vapaapotkun. Mitä nämä väärät taklaukset ovat, älä kysy. Mun silmään ne oli kaikki vääriä, mutta jos sattuu niin peli jatkuu, kaveri jää makaamaan ja lääkäri tulee paikalle toteamaan onko ruumis vai voiko vielä kursia kasaan. Siksi niitä miehiä siellä kentällä on niin monta, ja penkiltä löytyy lisää.

Maali tehdään siis potkaisemalla, ja potkua saat yrittää vapaasti muiden häiritsemättä os olet saanut kopin kaverin potkaisemasta syötöstä siitä kohdasta missä kopin otit. Muuten pallo on "on the loose", ja kananjahtaus alkakoon.

AFL on enemmänkin eteläisen australian laji, pohjoisessa pelaavat enemmänkin rugbya. Tuossa heidän pääsarjassa oli kaiketi 18 joukkuetta, joista 6 Melbournen alueelta. Pikkupojat haaveilee isona pääsevänsä isoille areenoille, pallo kulkee mukana mihin ikinä menetkin. Ja isommatkin pojat sitä kuulaa kuljettaa mukanaan, ei ollut uusi näky jos joku 16v kundi palloa kaupungilla perjantai-iltana pyöritteli käsissään. Ja tietty myös pelissä tosifanilla kuuluu olla pallo hyppysissä. Vähän tuosta touhusta jäi sellainen kuva että pallon mukana kuljettaminen on oikeasti vain tyttöjen iskemiskeino, "mä muuten pelaan futista". Ei muuta kuin pojat jalkapalloa kainaloon ja koulun käytäville höynäämään!

Urheilulajin viihdttävyysarvo: 4/5 kengurunkoipea

Loputon viikonloppu, osa sunnuntai - GP ja Footy

02.04.2006

Kun vielä olimme kellomme muistaneet yöllä siirtää, niin taas muutaman tunnin unia rikkaampana oli aika raahata intoa puhkuvat takamuksemme lammen äärelle moottoriurheilua seuraamaan. Nyt olikin sitten jo vähän enemmän tuota kisaturistia saapunut paikalle, sää selkeämpi ja kaikilla mukavaa.

Ihmismassasta huolimattta ei nuo kulkuyhteydet tai mikään muukaan liian pahasti takkuillut, karjalaumaa ohjailemassa oli aina jossain keltaliivinen henkilö joka jaksoi ystävällisesti meitä eteenpäin ohjata.

Kaarteesta hyvät paikat kyynerpäätä hyväksi käyttäen, Australian kansallishymni, Hornetin lentonäytös ja Qantaksen jumbojetin ylilento koettuamme oli itse päänäytöksen vuoro. Teiden ritarit radalle!

Formula-auto ei kyllä oikeestaan ole mikään auto ollenkaan. Jos ei sitä aiemmin ole tajunnut, niin nyt viimeistään. Isojen poikien leikkikoulusta tuttua tuplakuulosuojausta välillä todella kaipasi, niin pahaa mökää nuo vempeleet pitivät shikaanista kiihdyttäessään suoraa kohden. Lentokoneeksi mä noi luokittelisin, paitsi että noste kohdistetaan kohti tienpintaa.

Mutkassa 10 muutama eka kierros hengailtiin, yksi kolari ja paljon turva-auton perässä matelua nähtiin. Pääasiassa isolta screeniltä tien toisella puolen kisaa seurattiin. Ja tietty Kimille hurrattiin.


Kun kyllästyimme ohikiitävien autojen seurailuun, painelimme taas katselemaan muuta tarjontaa. Virittelimme lakanaa näkyviin ja toivoimme telkkariin pääsevämme, mutta taisi aika turha toivo olla. Mutta olipa nätti lakana.

Lopulta löysimme oikean suomalaiskommuunin yhdeltä kukkulalta, liityimme joukkoon. Siinä sitten kisan loppu seurattiin, Kimille hurrattiin ja Ferrarille naurettiin. Myös läheiseltä virvokepisteeltä itseämme täytettiin. Lopputulos Ferrari 0 - Kimi 2. (sija). Hyvin me vedettiin.

Pölyn laskeuduttua oli sitten aika lähteä itse tunnustelemaan radan pinnan lämpötilaa ja tunnustelemaan pinkin soran rahinaa. Puolikas rata käveltiin läpi, tietysti maalisuoralla otettiin muutama kuva ja sitten suunnistettiin ratikoilla kohden keskustaa.

Ja kun kerran täällä ollaan, niin otetaan kaikki ilo irti, tuumasimme. Emme antaneet valtaa alati kasvavalle väsymykselle, vaan kun totesimme olevamme aivan paikallisen urheilukolossin vieressä menimme haistelemaan tilannetta.

Käynnissä oli AFL, Australian Football Leaguen eli Footyn Melbournen paikallispeli Melbourne - Carlton, liput piippuhyllylle maksoi $11 ja olut vähän vähemmän. Se riitti meille, eipä aikaakaan kun totesimme hurraavamme soikean nahkakuulan perässä kirmaaville urheilutähdille.

Vieressä istuvan paikallisen avustuksella pikkuhiljaa pääsimme perille pelin ideasta, ja kyllähän siitä sitten alkoi vähän enemmän jo ymmärtääkin. Pelistä itsessään lisää Australian Alkeissa.

Mutta se stadion. Ja ne ihmiset. Ja se tunnelma. Eipä oltu seuraamassa Lappeenrannan Rakuunoiden kotipeliä. Tai edes Tampereen derbyä Ilves-Tappara.

Stadion vetää katsojia sellaset 90 000, tällä kertaa siellä oli "vaan" 31 000 silmäparia. Oikea noidankattila, jonka tunnelmaa vaan lisäsi suljettava katto, joka oli tänään tiukasti kiinni sateen uhan takia. Ja joka ikinen oli aivan täysillä pelissä mukana, vanhasta vaarista 2-vuotiaaseen naperoon. On tää Victoria todellakin urheiluhullu paikka.

Meidänkin suosikkijoukkue löytyi helposti, sinivalkea asustuksemme sulautui näppärästi Carlton Bluesin kannatusväreihin. Se jengihän pelin lopulta voittikin, tiukkojen tilanteiden jälkeen. Kannatuslaulut raikuivat yössä kun massa valui kohti juna-asemia. Voitte vaan kuvitella kuinka tuo 30 000 ihmistä sopii yhdelle juna-asemalle vievälle sillalle, vaikka se leveä olikin. Mutta melbournelaiseen tapaan homma luonnistui isommitta ongelmitta ja kohta oltiin taas junassa nuokkumassa tunnin reissullamme kohti kotia.

Siellä sitten tavarat kasaan ja kohti lentokenttää. Timo jäi vielä huomiseksi, arveli nukkuvansa päivän ja illalla hankkiutuvansa keskustaan vaikkapa stand up komiikkaa kuuntelemaan. Mulla olisi huomenna vuorossa Photomedian esitelmä siinä ysiltä alkaen, laskeskelin että ennen kymppiä en millään oo koululla. Kyllä tää tästä.

Loputon viikonloppu, osa lauantai - aika-ajot ja yöelämä

01.04.2006

Lauantaina herätessä sitten alkoikin oikeestaan koko viikonlopun kestävä putki, joka ei oikeen oo ohi vieläkään. Enkä nyt siis tarkoita ryyppyputkea, vaikka kyllä me muutama miestä vahvempi matkalla nautittiinkin. Periaatteenahan on aina ollut että nuorena jaksaa ja seuraavassa elämässä ehtii nukkua, mutta aika kovasti sitä on tässä tullut koeteltua.

Aamulla lähdettiin ysiltä liikkeelle, palautettiin auto ja käytiin vielä vähän Queen Victoria Marketia kiertämässä. Vähän rekvisiittaa kerättiin tuota formulakatsomoa varten. Sieltä sitten vielä vähän keskustan kauppoja läpi ja lähimpään pubiin virittelemään banderollia kasaan. Oli muuten yllättävän hankalaa ihan ydinkeskustasta pubia löytää, hetki jouduttiin kävelemään. Ja kun ei kelikään ihan morsian ollut, niin suunnitelmana oli mennä maan alle piiloon ja tulla ulos kun aurinko paistaa. Kyllä se osittain onnistukin.

Siellähän sitten tietty hetki menikin, formuloiden lämmittelyt katsottiin telkkarista pubissa ja radalle päästiin vasta hieman ennen aika-ajojen lähtöä. Mutta tuli nätti lakana, koko baari oli hengessä mukana. "They are just some Finnish students going to the GP".

Alueelle päästyämme päätettiin sitten siinä yhteistuumin ottaa muutama olunen. Kun todettiin siinä, että tää koko touhuhan on yksi pirun iso kesäfestivaali. Koko alue on anniskelualuetta, jengi vaeltaa mukit kädessä ympäriinsä, täydennyspisteitä on pilvin pimein ja viihdettä tarjolla moneen lähtöön. Tosin vain tuo kauniimpi sukupuoli puuttui, jos mukaan ei lasketa niitä esittelijätyttösiä standeiltä. Mutta ei se menoa haitannut.

Tai tarkemmin ajatellen jos teistä joku on joskus käynyt ralleja katsomassa Suomen perämetsissä, niin tää voisi olla ison maailman vastine sille. Tosin omia juomia ei virallisesti saanut tuoda, mutta turvatarkastukset oli aika olemattomat, riitti kun avasi repun portilla.

Siinä sitten aikamme kierrettyämme totesimme aika-ajon olevan ohi, netistä tarkistin tulokset kämpillä. Hetken aikaa vielä pyörittiin paikalla lakanamme kanssa, mutta sitten kyllästyttiin kylmään ja satunnaisiin sadekuuroihin ja painuimme viimein St Kildan suuntaan.

Siellä ei sitten kovin kauaa jaksettukaan viihtyä, yhdessä pubissa käytiin olet juomassa ja aloitettiin hitaan varma kulkumme kohti kotiluolaamme Melbournen lähiössä. Alkoi päivän ulkonaolo, muutama energiajuoma ja unen puute jo hieman vaivata.

Eipä siinä, muutaman tunnin unet alle, suihku ja pari napakkaa läpsyä kasvoille ja taas oltiin kuin uusi mies. Vähän oli vaikeuksia saada konetta taas käyntiin, mutta ei onneksi jääty nukkumaan vaikka lähellä olikin.

Illan plani oli seuraava: mistä kuuluu musiikkia tai ei kuulu, mutta meno näyttää mukavalta, sinne suunta. Tää oikeestaan kehitettiin siinä vasta illan aikana, oli meillä joku oikea suunnitelmakin, mutta se unohtui matkan varrella. Illan aikana käytiin ainakin karaokebaarissa, hiphop-baarissa, house-yökerhossa, englantilaispubissa kuuntelemassa livemusaa, peliluolassa rumpupeliä pelaamassa, rock-baarissa tukkaa pyörittämässä, normaalissa pintaliitoyökerhossa hengailemassa ja hampurilaisella.

Ja yhdestä paikasta meidät jopa käännytettiin pois liian rumien kenkien takia. Eikä tähän laskettu vielä niitä paikkoja, joihin ei jääty tai ei menty liian kalliiden lippujen takia. Ja kalleuskin on vähän katsojan silmässä, $15 oli kallein, joka on sellanen keskivertolauantain Onnela ilman narikkaa.

Sinällään mukavana yllätyksenä tuli se, että vain rokkibaariin maksettiin itsemme sisälle ($5) eikä narikkaa tarvinnut käyttää vaikka meillä reppu olikin mukana. Eikä ketään kiinnostanut repun sisältö, jos ikää vaan oli niin sisään vaan.

Muutama helmi illan ajalta on pakko nostaa esille, vaikka noita yksityiskohtia olikin aika paljon enemmänkin. Rokkibaarin toudella aito meno, japanialaisen rumpupelin addiktoivuus ja Timon suunniteltu karaokeduo englantilaispubissa.

Tai se duo oli tarkoitus suorittaa, mutta se muuttui sitten jostain syystä pelkäksi duo-diskotanssiksi. Kun bändi tarjosi drinkkejä suorituksista, niin kunnon suomipoikahan oli välittömästi siellä eturivissä. Ideana oli laulaa joku kappale (jäi epäselväksi mikä), mutta osanottajien vähyyden vuoksi kisa peruttiin. Timolla oli jo australialainen tyttönen dubbaamassa hänen suoritusta valmiina, mutta kun ei niin ei. Se sitten oliko pelkkä diskotanssi parempi valinta kuin dubattu karaoke-duo, jääköön jokaisen itse pääteltäväksi...

Rock-baariin eksyimme muutaman kadulla vaellelleen metallica-paitaisten poikien mukaan houkuttelemana, ja siellähän sitten olikin koko rokkikansa kokoontuneena yhden katon alle. Rajauskynää ei oltu säästelty, musta nahka ja rokkipaidat oli muotia. Taisi jollain olla jopa joku tietokoneaiheinen (iik, nörttipoikia!) hepene päällään. Mutta ketään ei arvosteltu, jos ikivihreät rokkihitit iskivät, niin kuuluit joukkoon.

Tietysti tässä mustassa joukossa muutama pinkki- ja vihreäpaitainen suomipoika loisti neonvärillä joukosta, mutta ketäänhän ei arvosteltu. Lattialle ja pää pyörimään. Edes meidän pitkien hiusten puute ei haitannut, yritys se on joka ratkaisee. Tytötkin oli hieman erilaisia kuin mihin oli näissä normiyökerhoissa tottunut, jotenkin rennonpia ja tuo tuulenhalkoja oli myös kovin paljon lähempänä maata kuin näillä ns. trendejä seuraavilla.

Rumpumestariksi pyrimme eräässä toisenlaisessa illanviettopaikassa, muut oli vähän vähemmän vaaleahiuksisia mutta kyllä me kovasti joukkoon koetettiin sopeutua. Ja enpä ihmettele enää miksi nuo pelit ovat heillä niin suosittuja, jokunen dollari koneeseen tuli tungettua.

Ja kun vielä tähän kaikkeen yhtälöön lisää sen tosiasian, että Australia viimein siirsi kelloja, sattumalta meidän eduksi lisäten yhden tunnin peliaikaa yöllä, niin kyllähän siinä sai vaeltaa.

Kotiinsaapuminen ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa, yöjuniahan ei kulje ja yöbussit jätti 3 kilsan päähän. Rahalla saa, yhdistelmä bussi+taksi vei väsyneet pojat perille. Eipä taas tarvinnut unta houkutella.

Great Ocean Road, Victorian eteläranta

perjantai 31.03.2006

Aamulla kello taas soimassa kasilta aamulla ja keskustaan. Kävin Queen Victoria Marketilla ostamassa itselleni hupparin, joka tulikin tarpeeseen. Oli nimittäin melkein koko viikonlopun tuo elohopea siinä alle 20 plussa-asteen, pallit huurteessa täällä ollaan painettu. Ja ennenkuin kukaan ehtii mainitsemaan neiteilystä, niin kun summataan tohon sellainen reiluhko puhuri Antarktiksen suunnalta niin aletaan päästä asiaan. Aamulla oli parhaimmillaan sellanen kokonaiset 7 astetta lämpöä kun lähdettiin liikkeelle.

Tietty ennen tätä viikonloppua täälläkin oli ollut +30 astetta pilvettömältä taivaalta, mutta kuten paikalliset asian totesi, "Hey, it's Melbourne". Kaikki muuttuu. Kyllä suomipoika kylmään tottuu, vaikka pitkin hampain.

Mutta perjantaihin. Treffit Timon kanssa, ruokaa nekkuun food courtilla ja kuulumisten vaihdon jälkeen autovuokraamolle. Siellä odottikin kiva pikku pirssi ja saksalainen. Siis ihminen, kuluja jakamaan. Timon koulusta se oli, ohjelmointia opiskeli, aikalailla pihalla, juurikaan kieltä ei puhunut, mutta aika harmiton muuten. Siitä sitten nokka kohti länttä, ensin kierrettiin sisämaan kautta isoja teitä pitkin ennenkuin uskallettiin rannan tuntumaan.

Kun olimme todenneet Lonely Planetin kartan mitta-asteikon todella vääräksi, hylkäsimme puolet reitistä ja siirsimme nokkamme rantaa kohti. Oli se joskus pakko palata takaisinkin. Vaikka sää ei suosinutkaan (vettä tuli kuin sieltä kuuluisasta esterin hanurista), niin mehän olimme päättäneet kallioita katsella.

Digikameran laulaessa loputonta ilosanomaansa siinä sitten kaikenlaista kalliota ja aaltoa tuli ikuistettua. Illan pimetessä sitten aloimme taas lähestyä Melbournea, ideana oli ensin että oltaisi Philip Islandilla käyty pingviineitä katsomassa ja siitä sitten St Kildassa oluet nauttimassa, mutta päätettiin kellon jo lähestyessä kymmentä tämä suunnitelma hylätä.

Saksalainen kyydistä keskustassa (hidastettiin vähän) ja yritys-erehdys -menetelmällä kohti Heathmontia. Sellainen 12 tunnin ajosessio se oli, vastasi varmaan Helsingistä Ouluun ja takaisin. Mutta olipa kivaa pikkutietä automaattivaihteella ajella. Kämpillä oven sulkeutuessa perässä taidettiin jo nukkua.

Tullamarine, Melbourne International Airport, Terminal 3

03.04.06 klo 02.08

Pahoittelen aikataulun tiukkuudesta (oli oikeesti pakko nukkuakin välissä) johtunutta viivettä viikonlopun tapahtumien kirjaamisessa. Tässä nyt istuskelen lentokentällä ja odottelen lennon lähtöä, joten onhan tässä nyt sitten aikaa. Jaa miksikö istun, lentohan lähtee vasta aamulla kello kuusi?

No, selvisi tuossa sitten että Melbournen paljon kehuttu julkinen liikenne ei tarjoa kuljetusta keskustaan täältä meidän ghetosta yöaikaan. Ei bussilla, ei junalla, ei kengurun selässä eikä millään muullakaan. Ja taksi lentokentälle maksaisi about samanverran kuin mun lento Newcastleen. Ratkaisu oli helppo.

Mistäs sitä aloittaisi? Pääkohdat? Perjantai meni Great Ocean Roadia ajellessa, lauantaipäivä formuloita katsellessa ja ilta Melbournen yöelämässä. Sunnuntaina kannustettiin Kimi toiselle sijalle ja käytiin hetken mielijohteesta katsomassa Telstra Domella livenä footypeli. Ja tässä sitä nyt istutaan.

On taas ehtinyt tapahtumaan muutaman standardiviikon verran, joten päätin jakaa näitä tässä vähän päivittäin, että on vähän helpompi teidänkin lueskella.