Friday, March 24, 2006

Eipä ihmeempää

Heräsin kuudelta aamulla, matkustin Sydneyyn, ostin auton, kävin kyselemässä korjausosien hintoja, olin liikenneruuhkassa, ajoin vasemmanpuoleisessa liikenteessä, söin Hungry Jackissa ja ruokalassa, ihailin Newcastle-Sydney Freewayn maisemia, pelasin futista, sain ekan kerran oikeen kunnolla sukilleni (tai no reiteen se osu), käytin kylmäpussia, käytiin kämppisten kanssa iltauinnilla meressä, kaivoin korvaani, join kaksi olutta ja sain ekan ostotarjouksen Vanista.

Aika peruspäivä siis.

Ja lisäksi vähän kuvagalleriaa muokkailin innokkaiden ja palautehalukkaiden fanien johdosta, jatkossa kuvat löytyy muodossa "vvkkpp_Repäisevä kansion nimi tähän", helpottaa uusien kuvien bongailua. Ja muutan myös aina kansion päivämäärää kun johonkin lisään kuvia, nerokasta, eikö? Mutta eipä ollutkaan mun idea.

Jaa autosta? No ei se nyt niin siisti oo kuin civikki, mut kyllä sillä kulkee. Ja siinä on tähtiä katossa ja räikeitä värejä sisällä. Eikä juurikaan vuoda vettä sateella. Mahtuu surffilautakin sisälle (kunhan sen vaan saan hommattua). Ihan asevelihintaan ajokki vielä irtosikin, lasken tässä tunteja kauanko kestää ennenkuin se lahoaa alta. Kyllä sillä Sydneystä Newcastleen 150 kilsaa ainakin ajoi joutuisasti. Fingers crossed.

Seuraavaksi pitäisi neidolle (täyttää naisekkaat 34v tuossa kohtapuoleen) keksiä sopiva nimi, ei tämän luokan daamia voi kutsua vain autoksi. Ei ookaan kokemuksia näin vanhasta mimmistä, katsotaas osaako ne enemmän kikkoja...

Ehdotuksia?

2006-03-23
18.0,26.5,0.1
19.7,92,8,Calm
25.0,55,3,NE,9

Wednesday, March 22, 2006

Eskimokäännös

Päätin eilisiltana (tai no tänä aamuna, riippuu vähän näkökulmasta) sitten tänään käydä vähän kajakoimassa. Tarkoituksena oli vähän tutustua kajakin ominaisuuksiin, opetella käännöksiä, ehkä vähän jotain turvajuttuja mitä tehdä jos päädyt olemaan ylösalaisin.

Arvatahan saattaa miten siinä sitten kävi...

Kaverit pelasi vesipooloa täyttä häkää, mulle kypärä päähän, kelluntaliivi ympärille, kajakki alle, mela käteen ja vesille. Voi veljet. Altaana sellanen 25 x 15m allas, 6 henkeä molemmin puolin ja tavoitteena jahdata palloa ja heittää se n. 2 metrin korkeudella olevaan maaliin, joka oli kooltaan sellanen 1m x 1m neliö. Ja sai taklata.

Aika pitkään pystyin pysyttelemään pois muiden tieltä, koskin jopa palloonkin pari kertaa, mutta pakkohan se oli muljauttaa itsensä veden allekin edes kerran. Eikä se nyt ihan puhdas eskimo ollut, uimalla sieltä pois tultiin. Kajakki tyhjäksi, mies kyytiin ja takaisin peliin.

Tunnin sessio, 2 x 5 minsan pelit, vähän taukoa välissä. Ihan tarpeeksi mulle. Lopussa vielä koetin muutaman kerran ohjatusti sitä käännöstä, mutta eihän se onnistunut. Ehkä ensi kerralla. Ensi kuun puolella olisi merimelontaa tarjolla, taidan olla enemmän kiinnostunut siitä.

Huomenna aamusta suuntana Sydney, vaihteeksi. Tosin ratatöiden johdosta matkaan kuluu tällä kertaa lähemmäs neljä tuntia, mutta kun se on halpaa ja mulla ei oikeestaan oo mitään, niin mikä ettei. Saattaapi olla että tuun ajaen jo takaisin ;) Jos osaan perille.

Karttaahan mulla ei oo, taidan ottaa läppärin mukaan ja tallentaa muutaman noita karttoja tänne ja suunnistaa tän avulla. Siis jos auton ostan. En oo vieläkään saanut korjaamoita kiinni, ei siis oikeen oo tietoa paljonko korjaukset maksaisi. Oon ollut liian laiska etsimään niitä ympäri Newcastlea bussilla, ja puhelimitse niitä on kovin hankala saada kiinni. Ja sitten kun ne saa, niin ne pyytää lähettämään listan arvioiduista korjauskohteista faxilla, kun eivät oikeen hiffaa mun puhtaan suomalaista englannin murretta. Voihan 2000-luku ja informaatiotekniikan aikakausi.

Mutta yrittänyttä ei laiteta. Seikkailuitahan täällä ollaan hakemassa, right?

2006-03-22
16.6,25.2,2.0
18.2,96,7,Calm
22.9,63,7,S,9

Päiväni kirjaston syövereissä

Tänään päätin vähän panostaa, aamun luennon jälkeen ohjasin itseni kirjastoon etsimään materiaalia Photomediaa varten. Kyllä sieltä kaikenlaista löytyikin, 6 kirjaa mukaani kaappasin. Nyt pitäisi olla akateemisesti pätevää materiaalia, pitää muistaa viittaukset.

Illasta pakotin itseni aloittamaan tuon portfolion tekemisen, kirjoittelin vähän mitä olin ensimmäisinä viikkoina kurssilla oppinut ja opettelin materiaaliin viittamista. Siinä hommassa auttaa kummasti ohjelma nimeltä EndNote, johon yliopiston opiskelijoilla on ilmainen lisenssi. Sen tietokantaan vaan naputellaan käytetty aineisto kaikkine julkaisutietoineen ja se sitten nappia painamalla tekee oikeaoppisen aineistoviittauksen tekstin sekaan.

Kävin myös maksamassa asuntolan vuokran ekan erän, 1580 dollaria. Maksoin Visalla, kun tuo kääntyy euroiksi juuri ripauksen alle tonnin, ja antaa vähän maksuaikaa. Eivät muuten kyselleet mitään henkkareita, ei muuta kuin allekirjoitus ja homma oli hoidossa. Kävin tässä harkitsemaan kassakaapin ostoa kämpille, pitää ainakin johonkin patjan väliin ko. kortti jemmata, vähän turhan helposti tuo käyttö mun mieleen onnistui.

Futistakin tuli vähän pelattua, selvisi että meillä alkaa kausi sunnuntaina. Ykkösjengin aloitukseen ne mut laittoi, pelipaikan voitte varmaan arvata. Ei kai siellä muut halua pelata, mutta samapa tuo mulle.

Huomenna aamulla koostamaan 180 sekuntista musiikkitiedostoa yhtä kurssia varten, sitten meinasin jatkaa tutustumista Nobby's Headin historiaan ja digikuvaamisen perusteisiin. Jospa saisi tuon opiskelumoponkin kohta kulkemaan.

2006-03-21
17.7,24.2,0.8
18.6,96,8,Calm
23.8,51,5,SE,9

Monday, March 20, 2006

The history of surfing

Esitys pidetty, sujuu kovin paljon sujuvammin jo englanniksi nyt kun on kuukauden täällä sitä puhunut. Kotipuolessa vähän takelteli kun enkun kurssilla piti pitää, vaikka periaatteessa luulin kieltä osaavani. Loppuaika tunnista opiskeltiin prepositioita. Vuhuu.

Oonkos mä jo tosta kurssista avautunut? Taidan olla. Enpä tee sitä siis enää. PS. aasialaiset osaa englatia tosi hyvin. Ja venäläiset on karvaisia, suomalaiset juoppoja, australialaiset kenguruita ja sitä rataa. Ihminen tekee johtopäätökset sitä mukaa mitä näkee ja kokee... Ja juu, pitäisi varmaan tästä opiskelustakin täällä vähän kirjoitella. Mutta en nyt jaksa, otetaan työn alle. Kunhan nyt ensin opiskellaan hetken aikaa.

Naapurihuoneessa kämppikset oli saaneet käsiinsä jonkun täällä vaihdossa olevan jenkkitytön online-kaverikirjan tunnarit (siis vähän kuin irc-galleria kotipuolessa) ja nyt ne pitää hauskaa haukkumalla sen tutut pystyyn ja muuttamalla profiilia. Vain opiskelutarkoituksiin, indeed. Voisin vähän jostain yksityisyyden suojasta puhua, mutta enpä taida jaksaa.

Ihan aamusta opiskeltiin vähän photoshoppia, aika letkeä kurssi. Ja alkaa mullekin tässä vähän selvitä mistä mä portfolioni teen, ei se nyt liikaa työtä loppupeleissä vaadi, onpahan vaan vähän erilaista kuin mihin oon tottunut. Pitäisi vaan päästä alkuun... Tän illan luin MIchael Crictonia, liian jännä kirja jätettäväksi kesken.

Ilmeni myös että Nelsonilla on liikaa koulujuttuja rästissä, joten pitää tuo huominen reissu passata, meen torstaina paremmalla ajalla. En jättänyt lähtemättä huomenna luentojen takia, vaan koska en ole vielä saanut korjausfirmoja kiinni auton korjauskuluista. On vähän parempi asema lähteä neuvottelemaan hinnasta kun on vähän taustaa tuon tiimoilta. Ja kun vielä korjaavat junarataa, tiedossa tunnin viivästyksiä rataosuuksilla, pitänee etsiä bussiaikataulut käsiin.

Niin, ja onhan meillä täällä paikallinen hurrikaanikin, tosin eteläisellä pallonpuoliskolla niitä kutsutaan syklooneiksi. Larry-poika tuolla pohjoisessa myrisee, heikkenee jo maan sisäosiin suunnatessaan. Ei ole tulossa tänne meille etelään. Paikalliset banaaniviljemät sai kyytiä, voipi banskun hinta täällä pompsahtaa.

Ja te adrenaliinia, menoa ja meininkiä kaipaavat rakkaat lukijani, en mä ole vielä täysin opiskelun syövereihin tipahtanut. Otetaan nyt hetken aikaa rauhallisemmin, niin on sitten intoa taas vähän repiä. Kyllä tässä koko ajan suunnitelmia puuhataan, joten pysykää kyydissä, seuraava pysäkki vielä tuntematon mutta varmasti edessä. Ei karhutkaan aina jaksa riehua, välillä ne vetää puolukoita.

2006-03-20
19.7,23.8,17.0
21.8,67,8,SE,28
22.0,64,8,SE,15

Sunday, March 19, 2006

Eka futisottelu

On kai se koetettava tottua ilmastoon, pelattiin siinä kolmen pintaan iltapäivällä, näytti lämpöä olevan sellanen rapiat 28 astetta pilvettömältä taivaalta. Ei ollut ihan helpoimmasta päästä tuo peli, vaikka pelattiin aina vaan 30 minsaa kerrallaan ja pidettiin 10 minsan tauot välissä. Ei olla ihan enää nuoruuden kunnossa... ;)

Universityn joukkueessa oli oikeestaan kaikki ykkösjengin kaverit, meillä asuntoloiden porukassa sitten loput jotka asuu tai on asunut Collegessa. Samasta harjoitusringistä kuitenkin kaikki kaverit oli, tuttuja hemmoja vastaan siis pelattiin.

En mä ihan parhaimmillani tosissaan ollut, mutta eipä tuo joukkuekaan ollut enää niin hyvä kuin se ykkösjengi jonka kanssa olen pelannut tähän asti harjoituksissa. Ei oo ennemmin tarvinnut hirveesti pelätä tyhmiä pallonmenetyksiä keskialueella (lue: kieli vyön alla takaisin puolustukseen juostessa), nyt niitä tuli tukuttain. Ja varsinkin pelin loppupuolella. Voisi oikeestaan pelin kiteyttää siihen, että kyllä ne kaverit juoksi meidän yli. Lopputulos 7-4.

Kuulemma aiemmin on tuo peli pelattu muita yliopiston sivuhaarojen joukkueita (Ourimbah) vastaan, tänä vuonna niillä taisi olla ongelmia saada joukkuetta kasaan, joten improvisoitiin. Jäipä poika kotiin.

Pelin jälkeen oli tarjolla ilmainen juoma (myös kaljaa oli tarjolla) ja makkaraa, ei oikeen maistunut. Yleisöryntäyskään ei ihan niin hurja ollut, muutaman tutun varjosta istuskelemasta spottasin ja Andy, Kate ja Alyssa oli myös siellä menoa katselemassa. Tytöt tosin taisi olla paikalla vain spottaamassa poikia ilman paitaa pelin jälkeen, mutta olivatpa paikalla kuitenkin. Ja mitä Andy siellä teki, älkää kysykö. Se ei oo koskaan futista pelannut, enkä oo kuullut et se hirveesti sitä seuraisikaan.

Nyt illasta söin ekan härän pihvin Australiassa, tosin en BBQ-versiota vaan ihan pannulla ja uunissa valmistettuna. Tuli aika hyvää, mutta harvoinpa mä ruokaa laittaessa epäonnistun.

Huomenna vuorossa enkun esitelmä surffauksen historiasta, tässä oon vähän sitä harjoitellut. Tiedossa suuri multimedia-spektaakkeli käyttäen apuna VHS-videota, piirtoheitinkalvoja (mustavalko), liitutaulua ja yleisön interaktiivista osallistumista. Ei meillä mitään videotykkiä ole, mutta ei se menoa haittaa, otan läppärin mukaan musiikkia varten.

2006-03-19
21.0,29.6,0
23.2,84,6,Calm
28.2,64,1,SE,7