Monday, December 25, 2006

Iloista joulua...

sunnuntai, 24.12.2006, jeesuksen syntymäpäivänä, klo 23.15

...vaan kaikille. Kuten jo edellä mainitsin, tässä maassa ei jouluaatto ole mikään juttu. Joten tänään jopa baarit sulkeutuivat kymmeneltä illasta, onpa viikonloppu.

Aamusta heräsin siinä klo 09.48 kun kuulin uneni läpi sanan "surfing". Moray kertoi että on aika suunnata rannalle, koska tuuli on oikein. No, viidessä minuutissa suomipoika oli valmis rannalle, ja Moray vielä tarjosi kyydin pelimestoille. Kun hän vielä valaisi paikallissalaisuuksia ja kertoi mistä päästä breikille parhaiten, en voinut kuin hymyillä ja suunnata aaltoihin. Oli muuten ihanaa.

Pari tuntia meressä oltuani ja puolisen tuntia henkilökohtaisen kestävyyden ylitettyäni oli pakko tulla takaisin talolle, jossa otin sitten aikani surffifiiliksiä Morayn kanssa vaihdettuani oli pakko ottaa päivänokoset riippukeinussa. Kovaa elämää.

Nyt illasta käytiin nuoremman sukupolven kanssa (ainoassa) paikallisessa "tuttuja" morjestamassa, olikin menoa. Mä tykkään kaupungista (kylästä) koska, myös äidit voivat tulla kavereita morjestamaan pubiin, joka ei ole ihmisille mikään ongelma. Käytiin me myös illan aikana Tessan porealtaassa hieman makoilemassa, mutta se on toinen tarina. Eli siis nää vaan vaihtaa joulupäivän ja jouluaaton keskenään. Vähän kuin kotipuolessa, mutta ikävä kyllä tämä kaverisuhde ei ole oikein säilynyt mun sukupolven mukana. Tai sitten se on vaan minä, paska kaveri. Illan tarkoitus on ihmisille enemmän tavata kauan (vuoden) muualla olleita kavereita, jotka ovat viimein paikalla.

Martinin kanssa tehtiin päivällä lounaaksi vähän riisipuuroa, pitihän se hieman kotimaan perinteitä kunnioittaa. Piparkakut tai perunalaatikot todettiin liian vaikeiksi. Ihan näytti puuro maistuvan, tai sitten tykkäsivät olla vaan ystävällisiä ulkomaalaisille. Mun mielestä puuro oli hyvää.

Luojan kiitos Martin ei juo. Jää mulle enemmän.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home