Tuesday, December 27, 2005

Matkasuunnitelmia

Barbegue. Koalat. Kengurut. Ayers Rock. Great Barrier Reef. Punainen aavikko. Loputtomat välimatkat. Käänteiset vuodenajat. Otsoonikato. Polttava aurinko. Rento asenne. Surffaus. Eli toisin sanoen Australia. Vielä 31 päivää.

Unelma vaihtoajasta taisi kypsyä jo tuossa fuksivuoden aikana. Kriteereinä oli englanninkielinen maa ja lämmin ilmasto. Ja ei Amerikkaa. Eipä siinä paljon jäänyt vaihtoehtoja.

Newcastle, New South Wales, Australia, 13.2.-26.11.2006. Sinne olisi suunta. Löytyy itärannikolta, muutama sata kilometriä Sydneystä pohjoiseen.

Vaihtopaikka varmistui 20.9. ja siitä se rumba sitten alkoi. Tai oikeastaan TOEFL oli käyty jo kesän lopussa ja hakupaperit kirjoiteltu, mutta tästä se paperisota vasta alkoi. Siitä ei sen enempää, mutta kuvaavaa on että vieläkin tässä hieman tehtävää tammikuulle riittää.

Koulua ei tosin ole tässä kummemmin enää häiritsemässä, muutaman tentin vielä käyn ennen lähtöä tekemässä. Jääpä enemmän aikaa sitten läksiäisten järjestämiseen.

Lento Helsinki-Vantaalta lähtee 27.1.06, matkalla käyn katsastamassa Singaporea 4 päivää ja Balia reilun viikon. Myös viikonloppu Sydneyssä on suunnitelmissa ennen pääkallonpaikalle siirtymistä. Lonely Planetit ovat olleet kovassa kulutuksessa tässä joululoman aikana.

Äiti pelkää että jään sille tielleni kokonaan. Liekö syynä että mulla on vaan menolippu... Mutta takaisin olisi tarkoitus tulla Tyynenmeren saarten ja USAn kautta, täytyy sitä suunnitella tarkemmin sitten Australian päässä. Jouluksi lupasin tulla takaisin, mutta katsoo sitä nyt :)

Kohta alkaa tuo matkakuume kasvamaan. Mutta sitä ennen nautitaan vielä hetki Suomesta ja joululomasta. On muuten tällä hetkellä Sydneyssä +35°C.

Vielä 31 päivää.

Tästä se lähtee

Se kuuluisa eka viesti.

Tämä blogi tulee kertomaan kuulumisia vaihtovuodeltani 2006. Idea tuli Ollilta, aka `0660. Käykääpä tsekkaamassa myös hänen mainio bloginsa Melanooma, joka kertoo hänen tarinansa vuodelta 2005.

Saas nähdä olenko minä yhtä järjestelmällinen postausten suhteen, aika näyttää. Tarkoitus olisi n. päivittäin kertoa kuulumisiani ja samalla dokumentoida vähän itsellekin vaihtovuotta jota voi sitten vanhempana muistella. Sillä muisteltavaahan on tarkoitus tulla kokemaan. Ja paljon.

Nauttikaa.